Pe, 2008-12-26 17:12
Korkeat korot tuovat käyttäjälleen itsevarmuutta. Kävelyä korkeilla koroilla pitää kuitenkin harjoitella, jotta kävely näyttää hyvältä. Erityisen mukavia korkokenkiä ei ole välttämättä olemassa, mutta hyvä lesti auttaa siinä, että kenkä istuu mallikkaasti jalkaan.
Syksyn kaupat ovat pullollaan trendikkäitä stiletti-, tolppa- ja kiilakorkoisia kenkiä. Uusi korkokenkien sukupolvi on siis jo rantautunut Suomeen. Korkokenkävillitys ja yleisön toivomus johtivat siihen, että syksyn muotimessut tarjosivat Leena Sarven korkkarikoulun kaikille messuvieraille.
Miksi korkokenkiä edes tulisi käyttää?
Muotialan ammattilainen Leena Sarvi suosittelee korkeita korkoja varsinkin niille suomalaisnaisille, joilla on lyhyet jalat. Korkokengät lisäävät pituuden vaikutelmaa, sillä niiden avulla lyhyet alaraajat näyttävät pidemmiltä.
Parhaimmillaan hyvät korkokengät parantavat myös ryhtiä ja vahvistavat pohjelihaksia, hän sanoo. Tosin kovin korkeat korot ja huonosti istuvat korkokengät lisäävät polviin kohdistuvaa rasitusta.
- Valitettavasti korkokengillä ei voi korjata keskivartalon ylipainoa. Painonhallintaan auttaa vain oikea ruokavalio ja jumppa, jotka pienentävät vatsaa. Oman hyvinvoinnin vuoksi kannattaa tehdä töitä. Tyylikäs nainen ei synny pelkistä korkokengistä, vaan siihen vaikuttaa tietysti koko olemus.
- Korkokenkiä kannattaa käyttää vain omasta halusta, sillä korkeat kengät vaativat käyttäjältään asennetta. Korkokenkiin liittyy seksikyyttä, juhlavuutta ja nostetta, sanoo Leena Sarvi.
- Suomalaisnaiset voisivat olla kuten eurooppalaiset sisarensa, jotka kävelevät arkisin korkeilla koroilla huolettoman näköisesti jopa nupulakivikaduilla, huomauttaa Leena Sarvi.
- Toivon, että suomalaisnaiset panostaisivat enemmän ulkonäköönsä ja käyttäisivät enemmän korkokenkiä, jotka toimivat heidän edukseen. Tietysti korkokengissä ei voi juosta eikä niitä voi käyttää, jos kantaa painavia tavaroita, muistuttaa Leena Sarvi.
Korkkarikoulun oppilaat oppivat tyylikkyyttä
- Kävelyn pitää olla nautinnollista, rauhallista ja naisellista, sanoo Leena Sarvi. Hän opastaa nuoria naisia, jotka kapuavat rohkeasti lavalle kokeilemaan tarjolla olevia korkeita korkoja.
- Nosta hartiat ensin ylös, vie ne sitten taakse ja laske hartiat sitten alas. Nyt hartiasi ovat oikeassa kohdassa, neuvoo Leena Sarvi Annaa, joka tepastelee lavan poikki reippain askelin. -Nosta vielä leuka ylös ja katso eteenpäin, kun kävelet.
Hän korjaa Annan eteenpäin nojaavaa asentoa ja kehottaa nuorta naista liikuttamaan myös käsiä.
- Vasen kätesi on kuin sinkkukäsi, sillä elää omaa elämäänsä eikä liiku oikean käden tapaan rennosti. Anna oppii nopeasti ja harjoittelee vielä käsilaukun kuljettamista, kunnes vuoroon tulevat Pia ja Tytti.
Leena Sarvi korvaa myös Pian asentoa, askeleen pituutta ja hartioiden ryhtiä. Nuori nainen astelee lavalla määrätietoisen näköisesti. Sitten vuoroon tulee Tytti, jonka jalkaterän asentoa korjataan. Se näyttää liiaksi balettitanssijan viistolta kulmalta. Myös Tytin kävely näyttää pienen opetuksen jälkeen hyvältä.
Kenkäostoksilla
Leena Sarvi muistuttaa siitä, että ostopäätökseen ei pidä vaikuttaa kengän numero.
- Päkiän ja kannan suhde tulee olla oikea. Napakka ja miellyttävästi istuva kenkä, jossa on hyvä lesti ovat tärkeimmät asiat. Korkokenkien tulee olla tarkoituksenmukaiset ja koron korkeushan on maku- ja mukavuusasia, hän luettelee.
- Kun löydät hyvät korkokengät, osta niitä samalla kaksi paria. Näin voit vuorotella niiden käyttöä ja kenkien käyttöikä ikään kuin pitenee.
-Jos kenkä on kovin ohutpohjainen, voi siihen laittaa geelimäiset päkiätyynyt, jotka helpottavat paineen tunnetta päkiässä. Korkkareilla kävelemisen oppii noin 3 kuukaudessa, mutta harjoittelua pitää toistaa päivittäin tunnin ajan. Tiskaa vaikka korkokengät jalassasi, jotta totut kenkiisi, ehdottaa Leena Sarvi.
Lisää kommentti