Kommentit
Ei kommentteja.
Kaunis kattaus vaatii riittävän suurikokoisen pöydän. Yhtä ruokailijaa varten tulee pöydässä olla tilaa vähintään 60 cm leveyssuunnassa ja noin 40 cm pituussuunnassa. Ruokailijan täytyy voida liikuttaa käsiään syödessään, ottaessaan ja ojentaessaan.
Mikäli pöytäkoristeita on paljon, on värien oltava yhtenäisiä kuten tässä Vilja Leppäniemen (YLEn televisiotuotantojen järjestäjä) suunnittelemassa kattauksessa. Oranssi-keltaisen vaikutus tehostuu runsaasti käytettynä. Sama värimaailma yhdistää erityylisetkin astiat toisiinsa.
Kattausoppaiden mukaan varsinkin naiset pitävät lämminsävyisistä kattauksista ja lämpimästi valaistuista ympäristöistä.
- Taita molemmat lautasliinat kolmioiksi. Aseta kolmiot päällekkäin hieman toistensa kanssa limittäin. Aloita toisesta terävästä kulmasta ja kierrä lautasliinat rullalle.
Piirakkakaulimella saat tasamuotoiset kierteet. Pystyssä pystyvät parhaiten tärkätyt lautasliinat.
Lasikulhojen pohjalle voi laittaa akvaariohiekkaa tai vettä ja kiviä. Pienet ruskeat kastelukannut toistavat tämän kattauksen sävyjä.
Kirjalähteet
Kodin parhaat juhlat Kaarina Roininen, Eija Kämäräinen, WSOY 1999
Viihtyisä koti - kattaukset ja koristelut, WSOY, 1999
Lue lisää
Kukat ja muut luonnosta saatavat kattauskoristeet
Hääkattausten tunnelmakuvia
Syö silmilläsi kattauskoristeet
Ei kommentteja.
Lisää kommentti