Mikä tepsii valkosipulin jälkituoksuun?

To, 2010-02-04 11:00
kuva Comstock

Valkosipulin syöminen jakaa mielipiteitä. Toisille kynsilaukan tuoksu on miellyttävä ja toiset puhuvat läpitunkevasta löyhkästä, joka säilyy pitkään hengityksessä. Kokeile niksiä, jolla tuoksahtelu vähenee.

Valkosipulin nauttimisen jälkeinen vahva tuoksu syntyy, kun valkosipulin rikkiyhdisteet kulkeutuvat verenkierron mukana keuhkoihin tai hikirauhasten kautta iholle. 

Miten otat lähimmäisesi huomioon

kuva: Ella Virnes, KotikokitValkosipulin nauttija voi kokeilla uusvanhoja kotikonsteja, jotka saattavat auttaa hajuhaittojen torjunnassa.

Kokemukseen perustuvia vinkkejä on monia. Kas tässä muutama ehdotus aterian päätteeksi...
 
 

1. Juo piimää tai kylmää kahvia.

2. Syö lusikallinen tai pari luonnonjogurttia.

3. Pureskele tuoretta persiljaa, minttua, korianderia tai kardemummaa, jotta haju hälvenee.

4. Syö aterian jälkeen hitaasti omena.

5. Pureskele muutama kahvipapu.

6. Imeskele sitruunaa.

7. Nielaise kokonainen valkosipulin kynsi ennen valkosipuliaterian nauttimista.


lähteet

Valloittava valkosipuli (Kaisa Ahomaa-Krogell Suomen Matkailuliitto 1987)
Kokemukseen perustuvia vinkkejä YLE Terveyden lukijoilta vuonna 2003
 

Kokeile Kotikokkien reseptejä
Espanjalainen valkosipulikeitto
Broileripyörykät tomaattikastikkeessa

 

1.2.2010 Rita Trötschkes/YLE Kotikokit
Get the Flash Player to see this player.

Kommentit

lljJWt bbfvueekdqae, [url=http://sipgghkxftny.com/]sipgghkxftny[/url], [link=http://zzqluacunzqg.com/]zzqluacunzqg[/link], http://curtgnttjgzt.com/