Kommentit
Ei kommentteja.
Maisan makoisa chutney maistuu mainiolle grillatun kalan ja lihan lisukkeena. Chutney säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
Raparperichutney
1 litra raparperin paloja
2 isoa omenaa
2 - 3 isoa sipulia (punasipuli on myös hyvä)
1 paprika
valkosipulia oman maun ja mieltymyksen mukaan
1 - 2 chilipalkoa
0,5 dl tuoretta inkivääriä
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 tl maustepippuria
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl kardemummaa
kanelitanko (tai 1 tl jauhettua kanelia)
1 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
(1 tl sinapinsiemeniä)
2 rkl öljyä
Tee chutney paksupohjaisessa kattilassa. Kuori ja pilko raparperit, omenat, sipulit ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Freesaa öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää muut aineet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori vaahto pois.
Purkita kuumennettuihin lasitölkkeihin. Poista kanelitanko ennen purkitusta. Jos kaapistasi ei löydy kaikkia reseptin aineksia, jätä pois huoletta!
Tämä ohje on Maisan makoisista resepteistä YLE Oulun facebook-sivulta. Tilaa tai lue muut reseptit YLE Oulun facebook-sivulla.
Chutneya ja muita raparperiohjeita Uuden Mustan sivulla
Anun katkarapuvartaat nautitaan raparperichutneyn kera
Eikö raparperi tuotakaan satoa? Puutarhaunelmia neuvoo
Ei kommentteja.