Miten niitä vaaleanpunaisia kukkia valmistetaan?
Ellei Valentinoa ole näköpiirissä, kutsu ystäväsi kahville ja tarjoile sydämellistä yhdessäoloa. Leivo sydäntikkareita, jotka koristelet vaaleanpunaisin kukkasin.
(12 kpl eli 2 pellillistä)
125 g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sekoita siihen sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista tikkarit uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna tikkareiden jäähtyä puolisen tuntia ennen kuin alat työstää niitä.
Koristelu
Sulata 200 g valkoista ja 200 g tummaa suklaata kuumassa, mutta ei kiehuvassa vedessä. Kauli vaaleanpunainen sokerimassa levyksi ja ota siitä muotilla pieniä kukkia. Koristele kukat hopeahelmillä.
Tamperelainen Gabriela Leeve hankki leivonta- ja kakkutarvikekaupasta kätevän muottipellin, jolla valmistuu kerralla kuusi tikkaria. Hän on itse kehitellyt tikkariohjeen.
Hän ehdottaa, että taikinan voi halutessaan maustaa leivonta-aromilla.
Gabriela sulattaa vesihauteessa tummaa ja valkoista suklaata ja pursottaa tikkarit nopein liikkein vuoroin kummallakin suklaalla.
Hän neuvoo kiinnittämään hopeahelmet kukkiin tomusokerikuorrutuksella (1 rkl sitruunanmehua ja noin 1 dl tomusokeria), jotta ne pysyvät kukassa kunnolla kiinni.
Haluatko antaa hääkarkkeja muistoksi? Hääpöydän koristeeksi sopii monenlainen pikkumakea kuten suklaakonvehdit ja karamellit, jotka voi pakata päällystettyihin, hempeisiin pussukoihin tai kääriä tylliin.
Sydäntikkarit sopivat myös hääkarkeiksi tai vaikkapa ristiäistarjoilun koristeiksi.
Sitten vain kevättä kohti ja vaaleanpunaisia juhlia suunnittelemaan.
Jos suklaata jää vielä käyttämättä, kokeile muitakin Kotikokkien suklaareseptiä:
Kaneli-suklaamarenkisuukot
Suklaa-tryffelikakku ja marinoidut persikat
Suklaatorttu ja punaherukoita