Onnistuneet OPI-päivät Oulussa
Pohjois-Suomen opettajainpäivät, OPI-päivät, pidettiin 18.-19.1.08 Oulussa. Pohjankartanon koulun seinät pullistelivat, kun 37-vuotias seminaari keräsi tälläkin kertaa n. 2500 osallistujaa. OPI-päivät on tarkoitettu opettajille esiopetuksesta korkea-asteelle. Heille oli tarjolla luentoja, näyttely ja mahdollisuus verkostoitumiseen. Myös opettaja.tv oli mukana esittelemässä palveluaan ja tapaamassa opettajia.
"Näytteilleasettajat parasta antia"
Matti Vitikka (kuvassa vas.) muisteli tämän olevan hänelle jo viides kerta OPI-päivillä. Oulunsalon Pitkäkankaan koulusta pääsee kätevästi seminaariin vaikka päiväseltään. OPI-päivät olivatkin tänä vuonna koko Pitkäkankaan opetushenkilökunnan ohjelmassa. "Saamme korvattua tällä yhden VESO-päivän", Vitikka selventää.
Niin Vitikka kuin kollegansa Anssi Lotvonen pitivät päivän parhaana antina näytteilleasettajien tarjontaa. Varsinkin tulevan leirikoulukohteen esittely oli tarpeellinen. Luennotkin saivat luokanopettajilta kiitosta. Tosin suosituimmilla luennoilla piti paikkaa olla varaamassa jo hyvissä ajoin, jos mieli mahtua saliin.
Puolen Suomen seminaari
OPI-päivistä on vuosien myötä muodostunut tärkeä kouluttautumis- ja verkostoitumispaikka etenkin Pohjois-Suomen opettajille. "OPI-päivät on puolen Suomen seminaari", kuvaili tapahtumaa OPI-päivien järjestelytoimikunnan toiminnajohtaja Juha Luokkanen. "Tänä vuonna opettajia oli mukana Pietarsaaresta Kittilään".
Uudistuneet nettisivut toivat ilmoittautumisia
Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan mahdu tapahtumaan mukaan. Yhtenä syynä innokkaaseen ilmoittautumiseen Luokkanen pitää OPI-päivien uudistunutta verkkosivua: "Tietotekniikka on mennyt eteenpäin ja se toi entistä enemmän ilmoittautumisia". Luokkasen mukaan opettajia vetää OPI-päiville luentojen ohella kollegojen näkeminen. Hyvää palautetta tulee myös mahdollisuudesta tavata kustantajia, joita pohjoissuomalaiset opettajat eivät muutoin niin helposti pääse jututtamaan. Seuraavan kerran OPI-päiviä vietetään Oulussa kolmen vuoden kuluttua, tammikuussa 2011.
Jatta Rautanen, Opettaja.tv
Tutustu hyötyihin