Miten sosiaalinen media muuttaa koulua?

Hiiri. Kuva: stock.xchngSosiaalinen media on päivän puheenaihe. Yhteisöllisyys, verkostoituminen ja verkon uudet työkalut mietityttävät myös opettajia. Kun maailma muuttuu, pitäisikö koulunkin muuttua ja mennä mukaan? Mistä jäädään paitsi, jos ei mennä? Mikä tässä sitten on erilaista kuin ennen? Ihminenhän on aina ollut sosiaalinen ja kommunikointiin on käytetty eri aikoina eri välineitä, sen mukaan miten käytännöllisiksi ne on koettu.

Siinä missä toisia ajatus sosiaalisen median uudenlaisista mahdollisuuksista opetuksessa ja oppimisen tukena innostaa, toiset kokevat ahdistusta ajanpuutteesta, pelkäävät yksityisyyden menettämistä ja karsastavat liiallista minäkeskeisyyttä.

Voimala. Kuva: YLEOnko Twitter-tilisi kunnossa?

TV1:n Voimalassa keskusteltiin maanantaina 11.5. siitä, miten digimaailma muuttaa ihmisen tunteita ja sosiaalista elämää. Onko digitaalisen median räjähtävässä kehityksessä kysymys muodikkaasta joukkohysteriasta vai pystyykö se todellakin kirvoittamaan ihmisistä uutta ajattelua ja kanssakäymisen tapoja?

Katso Opettaja.tv:n ohjelmia aiheesta:

Käytätkö nettiä vai elätkö sen kanssa?

Oletko sinä enemmän sähköposti-, Facebook- vai Twitter-opettaja, vai jotain muuta? Onko netti sinulle tiedonhakua ja asiointia varten, vai vaihdatko verkossa myös kuulumisiasi ystävien ja kollegoiden kesken - entä jaatko omia ajatuksiasi ja oppimateriaalejasi julkisesti?

Syksyllä ilmainen kurssi opettajille: Sosiaalinen media oppimisen ja opetuksen välineenä

Opettaja.tv:ssä alkaa syksyllä koulutus sosiaalisesta mediasta ja sen hyödyntämisestä omassa opetuksessa. Monipuolinen tietoverkon välineiden hyödyntäminen edellyttää sekä tiettyjä perustaitoja että mielikuvitusta ja uskallusta kokeilla uusia välineitä. Tätä kaikkea on tiedossa syksyn kurssilla! Kurssille otetaan 30 opettajaa. Ilmoittautuminen kurssille alkaa 15.6.