Ulos kaapista!

Julkaistu To, 07/05/2009 - 11:55
  • Paula_N (Kuva: )
  • Minä tulen nyt kaapista ja toivon muiden tekevän samaa.

Kavereiden Facebook – statuksia tältä keväältä:

- Jee jee, Lou Reed ja Laurie Andersson tulee Suomeen, pakko saada liput!
- Mahtavaa Klaus Gyllendaahl Huvilateltassa syksyllä.
- Meredith Packing ja The Hornets kesällä Ruisrockissa, pakko nähdä!

Ja niin edelleen.

Keitä nämä tänne tulevat artistit oikein ovat? Ja miksi niistä pitäisi olla kiinnostunut? Väitän, että suurin osa niitä diggailevista diggaa niitä vain ja ainoastaan sen takia, että niitä kuuluu digata. Olisi jo aika tulla musiikkikaapista ulos, ja tunnustaa, että suurin osa ns. laatumusiikista on musiikkia, jolla yritämme tehdä itsestämme mielenkiintoisempia ja tiedostavampia persoonia kuin oikeasti olemme.

Olen itsekin joskus ratkennut ostamaan lipun näihin tiedostavien konsertteihin, joihin ”kuuluu” mennä. Ja illan kulku on yleensä tämä: Keikka on arki – iltana, ja silloinhan ei voi dokata kun aamulla on töitä. Joten konserttipaikalla ollaan yleensä aina liian aikaisin, juodaan kokista ja koitetaan keksiä kavereiden kanssa puhuttavaa.

Kun keikka vihdoin alkaa on jo reilusti yli puolenyön. Siirrymme lavan läheisyyteen. Yleensä on väljää, merkki sekin. Sitten alkaa musisointi. Siinä kuuluu huojua musiikin tahdissa silmät tiedostavasti sirrillään. Kaikki katsovat salaa kelloa ja toivovat sydämensä pohjasta, että keikka ei olisi pitkä.  Kun vihdoin on keksinyt tekosyyn, ettei tarvitse jäädä encoren ajaksi voi lähteä. Lupaan itselleni joka kerta korvat taksissa humisten, että ei ikinä enää. Enää ikinä en valehtele itselleni ja tule katsomaan tiedostavien musiikkia.

Minä en voi olla näiden ajatusteni kanssa yksin? Minä tulen nyt kaapista ja toivon muiden tekevän samaa. Minä rakastan Whamia, Bogarttia, Kate Perryä, Leidit levyllä- levyä, Britneytä, Take Thattiä, Paula Koivuniemeä.. yms yms. En ymmärrä mitään Laurie Anderssonista, en progemusiikista, en jatsista, en elokuvaklassikkobiiseistä..

Tulkaa kaapista! Minä näen lävitsenne viikonloppuisin. Jos dj laittaa soimaan kappaleen Sommartiden hej hej, on tanssilattia täynnä näitä muka tiedostavan musiikin ystäviä. Olkaa rehellisiä itsellenne ja muille. Jos Sommartiden hej hej -poppoo tulisi keikalle Tavastialle, se olisi loppuunmyyty. Älkää väittäkö ja valehdelko, että ”minä rakastan Midge Seimerfoldin trumpettielektrolevyä” ja samaan aikaan itkekö Last Christmasin tahdissa. Miksi te ette ole rehellisiä?
Sitäkin kuulee, että ”Niin siis Backstreet boys tulee Suomeen, kaveri osti meille vitsinä liput”. Vitsinä? Minä näen teidän lävitsenne.

Ja se radiosoitto. Jos progebändi tekee kappaleen joka kestää 15 minuuttia niin tuliko yllätyksenä, ettei se soi radiossa?

Ps. Suurin osa edellämainittujen artistien nimistä oli keksittyjä koska en oikeassa elämässä tiedä yhtäkään nimeltä.

Tekijä:

Paula N

  • paula-n-fact.jpg (Kuva: )

    Paula N on helsinkiläinen freelancekirjoittaja, joka pitää marsuista.
    Hän ei juurikaan kuuntele musiikkia, paitsi baareissa ja joskus
    kotona. Paula N rakastaa hyvää ruokaa ja hyvää tiskikonetta.