Keikkakirpparilla

Julkaistu La, 21/03/2009 - 12:55
  • Ville Vedenpää (Kuva: Juha Kiiskinen)
  • No nytkö niiltä on rahat loppu… Pakko oli sopia vanhat riidat edes hetkeksi, että mahtuvat samalle lavalle. Jos nyt sattuvat sellasille festareille, joissa ite oon, niin vois kai niitä käydä vilkaisee.

Kirpputorilla pyöriessäni huomaan, että naapurin keski-ikäinen Marttihan se siinä myy omia vanhoja tavaroitaan. Aikaisemmin setä oli aktiivinen kirpparimyyjä, mutta nyt häntä ei näissä hommissa ole nähty vuosikausiin.

Näkemäänsä voi arvioida kahdella tavalla

Tapa 1. Hienoa! Martti on huomannut jälleen kotiin kertyneen hyvää kierrätettäväksi kelpaavaa tavaraa. Aiemminkin sillä oli pöydät täynnä kaikkea kivaa. Pitääpä käydä kurkkaamassa, sillä sieltähän saattaa löytyä vaikka joitain mukavaa nostalgista menneiltä vuosikymmeniltä. Sellaisia asioita joita ei muistanut edes olevan. Ja Marttikin saa siitä muutaman roposen korvaukseksi.

Tapa 2. Jaaha. Onkohan Martilla rahat loppu, kun tänne on pitänyt tulla myymään kamojaan. Kulunutta kamaa se kuitenkin kauppaa ja jotain vanhaa romua. Just sellasta, jota kukaan ei enää haluaisi edes muistaa olevan olemassa.

Kevättalven aikana musiikkirintamalla on kuultu jälleen useiden jo kertaalleen lopettaneiden bändien paluista keikkalavoille tulevana kesänä.

Näihin paluisiin suhtaudutaan vähän samalla tavalla kuin Martin paluuseen kirpparille.

Tapa 1. Ai tuleeks ne festareille?! Aivan mahtava nähdä jälleen ne livenä ja kuulla taas ne biisit, joita sillon nuorena kuunneltiin kerta toisen jälkeen. Tulee mieleen ihan se yks kesä, kun niitten yhden levyn kaa fiilisteltiin. Mitenkähän ne nyt vetää, muutaman vuoden tauon jälkeen? Ehkä ne on vähän ruosteessa ja ei kai se samanlaista oo kuin sillon joskus, mutta pakko on kyllä mennä kattomaan jonnekin. Jotain nostalgisia fiiliksiä sieltä saa kuitenkin ja voihan siitä jotain maksaakin.

Tapa 2. Jaaha. No nytkö niiltä on rahat loppu… Pakko oli sopia vanhat riidat edes hetkeksi, että mahtuvat samalle lavalle. Jos nyt sattuvat sellasille festareille, joissa ite oon, niin vois kai niitä käydä vilkaisee. Mut se on varmaa, että ne saundaa ihan hirveelle ja äijät on plösähtäny vuosien aikana niin pahasti, etteivät mahdu vanhoihin keikkareleisiinsä.

Mutta kuinka käykään Martille kirpputorilla? Yleensähän hyvin säilynyt tavara kohtuulliseen hintaan menee kaupaksi. Mutta sehän on vanha kikka kirppareilla, että kun saat kunnolla kuhinaa pöytäsi ympärille, paikalle tulee enemmän ihmisiä. Mutta takaako se paremman menekin vai lähteekö kuhinan perässä paikalle tullut pettyneenä pois, kun ennakko-odotukset olivat liian korkealla.

Ville Vedenpää

  • Ville Vedenpää (Kuva: Juha Kiiskinen)

    Ville Vedenpää toimittaa ja tuottaa YLEn Pop-uutisia ja ahmii populaarikulttuuria töiden lisäksi vapaa-ajalla mm. katutanssin parissa.