Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Juhani Merikallio
 
Kategoriat:

Juhani Merikallion ääni on tuttu, hän on herra Sävellahja, sunnuntaipäivien ääni radiosta 30 vuoden ajan.

Kun Sävellahja vuonna 2003 lopetettiin Merikallio muutti monen sattumuksen kautta takaisin synnyinpitäjäänsä Kokemäelle. Se varsinainen syntymäkoti oli jossain muualla kuin tässä kirkon kupeessa, mutta pitäjään oli helppo muuttaa takaisin.

Talo on punamullattu ja sen portailta näkee Kokemäen kirkon. Sisällä kolme huonetta ja vanha aika, lautalattiat. Kaakeliuunit kuten talokin ovat 1800-luvulta. Kamarin nurkassa on tietokone ja sen vieressä sähköurut, joita talon isäntä Juhani Merikanto sanoo opettelevansa uudelleen soittamaan.

Tänään Juhani Merikallion päivät täyttää pitkälti Suomen Punainen Risti. - Sävellahja-aikoina opin tuntemaan SPR:n henkilökunnan ja vapaaehtoistyössä jatkaminen oli luonnollinen seuraus tuosta yhteydestä, sanoo Merikallio. Nyt hän on SPR:n Kokemäen osaston puheenjohtaja ja jokapäiväinen kävijä Ystävän kamarissa.

copyright YLE/videokuvaa

Punaisen Ristin vapaaehtoistyön lisäksi Juhani Merikalliota työllistävät erilaiset juontokeikat. Tunnettua ääntä ja tunnettua esiintyjää pyydetään moneen.
Aamulla SPR:n konttoriin lähtevän miehen päällä on punainen takki ja päässä pipo, jonka pääkallokuvio hätkähdyttää.

-Tämä on uusinta muotia ja olen kävelevä mannekiini. Ehkä kuusikymppiset eivät näistä pidä, mutta nuoret sitäkin enemmän ja meillä on näitä vapaaehtoisten tekemänä myynnissä, mainostaa Merikallio.

Leena Reikko / PRIIMA