Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Italialainen perhe
 
Kategoriat:

Onko italialainen perheyhteys ja sukurakkaus todellisuutta tänä päivänä?

Yksityisyrittäjät Flavia ja Bruno Gallozzi asuvat Roomassa poikansa Joelin kanssa. Omien töiden lisäksi Flavia huolehtii lähellä asuvan äitinsä ja enonsa hyvinvoinnista.

- Vielä muutama vuosi sitten sukurakkaus oli voimissaan, mutta tilanne on nopeasti muuttumassa. Nykysukupolvelle perhe ei ole enää yhtä keskeinen asia. Lisääntyneet avioerot vaikuttavat myös sukulaissuhteisiin ja yksinäisten vanhusten määrä on lisääntynyt, Flavia kertoo.

Miltei jokaisella visiitillä isoäiti Lidia näyttää pikku-Joelille vanhoja valokuvia ja kertoo edesmenneistä sukulaisistaan.

copyright YLE/videokuvaa

- Ihmiset ovat nykyään individualisteja. Suurperheissä syntyy tietynlaisia suhteita ja arvoja jotka ovat meille tärkeitä, Flavia painottaa.

Flavia ja Bruno haaveilevat suurperheestä. Heistä ei ole hyvä, että Joel kasvaa ainoana lapsena. Kun biologisia lapsia ei kuulunut lisää, ryhtyivät he adoptioprosessiin. Nyt heille on muuttamassa kolme alle kouluikäistä adoptiolasta Brasiliasta. Koko suku on uusien lasten tulosta innoissaan. Isoäiti Lidia on lupautunut hoitamaan uusia lapsenlapsiaan tarpeen mukaan
- Seikkailu tästä tulee, Flavia myöntää. – Emme tiedä mitä kaikkea on edessä, mutta tätä me halusimme…

Kirsi Markkanen / PRIIMA