Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Naturismi elämäntapana
 
Kategoriat:

Leila Sillanpää ja Olli Elo ovat naturisteja. He viettävät mielellään aikaa ilman rihman kiertämää ja erityisesti kesä on heidän laatuaikaansa.

LUONNONMUKAISUUS

Sillanpää ja Elo ovat mäntsäläläinen pariskunta, joka arvostaa luonnonmukaisuutta kaikilla elämänalueilla. He pyrkivät syömään terveellistä luomu- ja lähiruokaa, tiedostavat kulutusvalintojensa merkityksen ja viihtyvät hyvin luonnon keskellä. Alastomuus ei ole heille tabu, vaan luonnonmukainen valinta silloin, kun sää ja ympäristö sen mahdollistaa. "Mulle se on ihan käytännöllisyyttä, ei tarvitse touhuta riepujen ja uimapukujen kanssa", Leila Sillanpää kertoo.


EI MIKÄÄN SALAISUUS

Leila Sillanpään mukaan hänen naturisminsa ei ole mikään salaisuus tai ihmettelyn aihe edes työpaikalla. "Ketään työkaveria en ole kyllä saanut mukaan, vaikka olen yrittänyt houkutella. Joku on kerran pari kokeillut, mutta siihen se on jäänyt".

Pariskunta on löytänyt oman paratiisinsa kauniilta kedolta metsän reunasta: "Tämä paikka on siitä jännä, että harvoin täällä ihmisiin törmää, paljon useammin hirviin ja peuroihin ja noihin kyihin, mitä tuolla luikertelee vaikka kuinka monta. Tosin kyllä täällä meidän lisäksi muitakin naturisteja joskus on."

copyright YLE/videokuvaa

YHTEISTOIMINTAA

Suomessa on useita naturismiyhdistyksiä, jotka järjestävät monenlaista yhteistoimintaa ja eri teemojen ympärille rakennettuja kokoontumisia. Yksi paljon suosiota saanut tapahtuma on joka kesäinen Nakukymppi.
Parasta naturismissa on Olli Elon mukaan itsetunnon koheneminen: "Kun tutustuin Leilaan ja tähän naturismiin, niin sen kautta oma itsetunto on vahvistunut. Minulla se on aiheuttanut muutoksen hyvään suuntaan. En pelkää enää mitään", Elo vakuuttaa.

Priima/Kirsi Markkanen