Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mitä kuuluu Kati Bergman?
 
Kategoriat:

Muusikko ja monipuolinen esiintyjä Kati Bergman tuli tutuksi monelle jo 70-luvulla Tapiolan kuoron eturivistä. Tapiolan kuorolaiset ja koulun musiikkiluokkien oppilaat esiintyivät tuohon aikaan usein myös televisiossa. Sen jälkeen Kati on tullut tutuksi paitsi laulajana myös juontajana ja näyttelijänä. Hänet muistetaan mm. tv-ohjelmista Kapellimestarin vieraat, Lauantai-illan huumaa ja Mutapainin ystävät.


TAPIOLAN KUOROSTA AMMATTIMUUSIKOKSI

Kati Bergman lauloi Tapiolan kuorossa yli kymmenen vuotta. Nyt kuoroajat ovat palanneet erityisen hyvin mieleen, kun kuoron perustaja ja pitkäaikainen johtaja Erkki Pohjola kuoli vuoden alussa.

”Edelleen on sellaisia tilanteita, joissa joku kuorosta tullut asia on arvokasta pääomaa. Kun nyt aikuisena matkustaa maailmalla, niin pääsee aina lähemmäs ihmisiä kun voi sanoa, että mä osaan yhden laulun sun kielellä”, Bergman kertoo.

Kati Bergman soitti kouluvuosien kuoroharrastuksen lisäksi pianoa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Musiikki oli selvä valinta myös ammatiksi, vaikka myös muunkinlainen esiintyminen veti Kati Bergmania puoleensa.

”Olin ollut koulussa näytelmäkerhossa mukana, ja jonkinlainen komeljanttarin homma oli aina minusta kiehtovaa”, hän kertoo.


copyright YLE/videokuvaa


MUSIIKKIA ALA-ASTEILLE JA PÄIVÄKOTEIHIN

Tällä hetkellä Kati Bergman kiertää ala-asteilla ja päiväkodeissa Vino prinsessa –nimisen konserttiesityksen kanssa. Bergman ja sellisti Ulla Hammarberg soittavat yhdessä myös Ulrika & Eleonoora -kamarimusiikkiduona.

”Juttelin tästä sitten ystäväni kanssa, joka sanoi, että tulisipa heidänkin päiväkotiin elävää musiikkia”, Kati kertoo. Konsertista kehitettiin juonnettu lasten versio - näin syntyi tarina Vinosta prinsessasta, joka kantaa selloa selkä vinossa.

Myös lauluyhtye Reippaiden äitien kohdeyleisö on lapset. Kati Bergman kertoo, että oman pojan päiväkotiaikana tuli tutuksi joukko laulunhaluisia äitejä. Näin syntyi lauluyhtye Reippaat äidit, joka keikkailee edelleen vaikka äitien omat lapset alkavatkin olla isoja.

Muistoissaan Kati palaa edelleen usein Tapiolan kuoron aikoihin. ”Ilman näitä mielettömiä kokemuksia kuoron kanssa en olis sama ihminen”, Kati Bergman sanoo.


Priima/Irmeli Kangaspunta