Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mitä kuuluu, Kari Salmelainen?
 
Kategoriat:

Kari Salmelainen tuli 1980–luvulla koko kansalle tutuksi Napakymppi–ohjelman letkeänä juontajana. Sitä ennen Salmelainen oli työskennellyt MTV:ssa jo vuosia mm. äänitysapulaisena, lavastemiehenä ja studio-ohjaajana.

Nykyään Kari Salmelainen golffaa, matkustelee paljon ja haaveilee uuden, mullistavan ohjelmaformaatin keksimisestä.

Salmelaisen ura esiintyjänä alkoi jo nuorena. "Mä tein parikymppisenä nuorisotyötä, kunnes totesin homma käy liian rankaksi. Lopetin sen sitten kertalaakista ja läksin kapakkasoittajaksi. Kerran sitten huomasin, että Maikkarin lavastepajaan haetaan apulaista ja hain siihen hommaan." Siitä alkoi Salmelaisen ura TV-viihteen parissa.


NAPAKYMPPI

Napakympin suosio tuli miehelle yllätyksenä. Alkuperäinen idea oli tehdä lauantai-iltaan halpa ja katsottu viihdeohjelma. Alussa Napakymppiä juonsivat Markku Veijalainen ja Markus Similä. Kun he siirtyivät radiohommiin juontaminen jäi Salmelaiselle.

"Se alku oli hirveätä huutoa - katsojat mesosi, että juontajalla on hattu päässä studiossa ja se tuhoaa possessiivisuffiksin… Kanavan johto mietti jo juontajan vaihtamista, mutta sitten tulivat katsojaluvut. Äijälän Tauno sano annetaan Salmelaisen tehdä ens syksyyn asti - 18 vuotta sitä pestiä sitten kesti..." Salmelainen muistelee.

Napakymppivuosien jälkeen Salmelainen asui jonkin aikaa Kanadassa. Nyt hän on kotiutunut takaisin Suomeen ja viihtyy hyvin Hämeenlinnassa. Kotitalon myynti kuitenkin häämöttää edessä – lapset ovat jo aikuisia, ja iso talo hiljentynyt.


copyright YLE/videokuvaa


PERIKSI EI ANNETA!

Nykyään Salmelainen matkustelee paljon. Viime talvi meni Tongalla. Matkassa oli vaimo ja kamera, jolla he yhdessä kuvasivat materiaalia työn alla olevaan dokumenttiin.

"Sen kun saisi myytyä jollekin kanavalle", Salmelainen haaveilee ja jatkaa: "Taidan kuitenkin olla näitä analogifossiileja, ei meitä digiaikana kaivata".

Tulevaisuus onkin tällä hetkellä yksi suuri kysymysmerkki, mutta monenlaisia suunnitelmia on vireillä.

Salmelainen tekee yhä myös laulukeikkoja ja työskentelee muutoinkin musiikin parissa. "Parasta työssäni on olla läsnä ihmisten kanssa, yleisö on minulle tärkeä. Sehän on mun työnantajani ja olen onnistunut, jos yleisöllä on hyvä fiilis", Salmelainen kiteyttää.


Priima/Kirsi Markkanen