Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Mitä kuuluu, Eero Raittinen?
 
Kategoriat:

Eero, Jussi & The Boys on yhdistelmä, josta suuri osa suomalaista muistaa Eero Raittisen. Vuodet ovat vierineet, mutta musiikin parissa molemmat veljekset edelleen vaikuttavat, tosin nyt omilla tahoillaan.

Eero sai vuonna 2007 täyden taiteilija-eläkkeen, mutta se ei miehen tahtia ole hiljentänyt.


TEINI-IKÄISESTÄ LÄHTIEN MUSIIKKIMAAILMASSA

Koulunkäynti oli toisella sijalla, kun Raittisen veljekset hurahtivat rokkiin ja Elvikseen.

Rautalankabändejä perustettiin, mm. the Esquires ja the Sounds olivat aikansa suosikkeja. Levytykset ja keikat seurasivat toisiaan. Vuonna 1964 perustettiin Eero ja Jussi & The Boys. Bändi levytti useita hittejä kuten esimerkiksi Kaunis nainen -kappaleen, joka soi kaikkialla. Eero ryhtyi myös sooloartistiksi - tunnetuin Eeron hiteistä on Vanha holvikirkko.


PROGRESSIIVISTA ROKKIA

1970-luku toi Eeron elämään toisenlaisen musiikin alueen. Tasavallan Presidentti oli aikansa kulttibändi, jolle toivottiin myös kansainvälistä menestystä. Eero lauloi ”Pressan” solistina pari vuotta. Yhtyeellä oli vankka ihailijakunta, mutta suuri läpilyönti ja taloudellinen menestys jäivät uupumaan.


JUURILLA

Roots ja blues ovat olleet aina Eeron sydämen musiikkia: Niin sanotun juurimusiikin tunnettavuuden hyväksi Eero on tehnyt työtä jo vuosia. Suomusjärven Salitun kulttuurikeskus on tukikohta, jossa Eero kulttuurikeskuksen yhdistyksen kantavana hahmona häärää tapahtumia järjestäen ja itse tietysti myös esiintyen.

Noisy Kinda Men on kokoonpano, jonka kanssa Eero on konsertoinut ja levyttänyt viime vuodet. Eeroa kuullaan myös muissa kokoonpanoissa niin Salitussa kuin muillakin keikoilla ympäri Suomen. Myös perinteinen Tunturiblues-tapahtuma kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta.


copyright YLE/videokuvaa


OMAN TIEN KULKIJA

”En ole koskaan uskonut siihen, että minun pitäisi miellyttää kaikkia”, tuumaa Eero Raittinen.

Tinkimättömyys musiikillisissa linjoissa ei hevillä tuota maallista mammonaa siinä määrin kuin soittolistojen kärjessä keikkuminen. Salitun toiminta on kuitenkin onnistunut riittävän hyvin, ja Eerolla on ollut mahdollisuus toteuttaa ominta musiikillista linjaansa.

”Minun individualistinen koulukuntani edustaa sellaista, että ensin se musa, ja sitten katsotaan, jos siitä tulee fyrkkaa…”, nauraa Eero.


Priima/Marjo Lundvall