Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
Täydellinen mies ja Personal Trainer
 
Kategoriat:

Kaikilla mainos- ja lakitoimistokavereillakin on omansa - tällainen maksullinen kaveri, joten miksei sitten minullakin. Nyt tästä otetaan selvää. Mikä on Personal Trainer?

Kävimme aluksi tämän uuden tukihenkilöni kanssa läpi omia liikuntalajejani, joogaa, uintia, aerobikkiä, squashia. Hyvältä näyttää. Kaikkea epäjärjestyksessä ja epäsäännöllisestikin – ei niin hyvältä.


Itse olen aina ollut enemmän mielialaliikkuja. Vaikka muutamia viikoittaisia sovittuja liikuntoja onkin, niin pääsääntöisesti liikun silloin, kun minua huvittaa. Minkäänlaiseen rapakuntoon tällainen asenne onkaan kehopoloiseni saattanut...

Lenkkeilyä en ole juuri harrastanut, mutta pari vuotta sitten repäisin puolimaratonin. Seuraavana aamuna revin itseni käsillä sängystä ylös ja ajattelin, että tällainen uho voi olla kehonpoloisen tuho.

Mutta nythän käytössäni on ihmeitä tekevä personal trainer!

Mikko Nummenmaa kertoo heti aluksi, ettei personal trainer (PT)pysty ihmeisiin. Mitähän Mikko sillä tarkoittaa? Hänellähän on käytössään kaikki tiedot minusta! Vaan jos liikkujalta puuttuu oma kimmoke, PT voi korkeintaan muistuttaa, että lasku on maksettava lähti asiakas sitten lenkille tai ei.


OSTETTU AIKA ON IKIOMAA AIKAANI

Ensin ajattelin, että mahtaako tämä PT olla kiireisen ajan ilmentymä: koska meillä ei ole aikaa sopia ja tavata lenkki- ja harrastuskavereita, mukaan otetaan maksullinen henkilö.

Toisaalta tässä toimitaan ajan mukaan minäkeskeisesti, sillä maksettu henkilö joutuu keskittymään juuri minuun, enkä joudu edes teeskentelemään olevani kiinnostunut lenkkikaverin huolista.

Hmm, olin liikkeellä aika asenteella! Nyt jälkeen päin ajattelen, että PT voi olla hyödyllinen motivoija silloin, kun kiireet ja laiskuus ottavat minusta vallan.


Priima/Risto Kuusisto