Karttanavigaatiota varten tarvitset Flashin. Voit ladata sen täältä.


Punk-sanastoa:

Vapaus

Mahdollisuus tehdä mitä itse haluaa, minkä itse kokee tärkeäksi ja oikeaksi.

Lähde: Ritva raippa / TEE-SE-ITSE oma elämäsi

« Takaisin edelliselle sivulle

Pop-Idolit ja Eppu Normaali Tampereen YO-talolla 1979

Paikkakunta: Tampere, yo-talo

YO-talon keikka Eppujen lämppärinä oli Pop-Idolit -yhtyeen suuri tilaisuus ja meno oli sen mukaista. O-talon keikka pidettiin Maximum Jee & Jee -albumin julkaisun aikoihin, jolloin Eppujen suosio oli kovassa nousussa. Suosio näkyi yhtyeen esiintymisessä lisääntyneenä itsevarmuutena. Siihen aikaan yhtyeet paiskivat töitä urakalla - Eput heittivät lavalla kaksi 45 minuuttista osuutta. Sellaista näkee enää harvoin.

YO-talon keikka Eppujen lämppärinä oli Pop-Idolit -yhtyeen suuri tilaisuus ja meno oli sen mukaista. Pojat panivat kaikensa peliin ja lavatilasta hyödynnettin joka neliösentti. Myös innokkaimmat fanit halusivat osallistua aktiin.

Laulaja Kalle Riihikoski oli pukeutunut asiaan kuuluvalla arvokkuudella: musta nahkatakki, Coca-Cola -lippis, valkoinen kauluspaita ja solmio. Rintanapit tyylilläästi mustavalkoiset: LAMF, Wayne County ja Pahkasika (Epäonnistu tyylikkästi).

Rock-laulajan elkeet 1: Maanista poukkoilua edestakaisin lavan etureunalla.

Rock-laulajan elkeet 2: Nyrkkiin kohotettu käsi tehostaa viestiä ja tempaa yleisön mukaan. Tässä versioidaan Jussi Raittisen esittämänä paremmin tunnettua kappaletta "Kunnon suomalainen".

Rock-laulajan elkeet 3: Tao mikkitelinettä lattiaan, sillä tavarat on tehty rikkomista varten. Kielen ulos työntäminen lisää mielipuolista vaikutelmaa.
Noista ilmeistä ei voi erehtyä: yhtye esittää kappaletta "Kämpsy", joka oli ultra-nopea versio vanhasta rock-klassikosta "Cadillac", johon Sami Laitala oli kirjoittanut Paulin Camping-merkkistä mopoa ilkkuvat sanat. Vasemmalla Pauli soittaa hurmiossa.

Pop-Idoleilta löytyi lauluvoimaa. Laulumikkeja oli lavalla useita, erityisesti Pauli Toiviainen ja Pasi Lahdenoja hoitivat taustalauluja.
Eppujen Maximum Jee & Jee oli tehnyt kaikkiin syvän vaikutuksen. Oikealla Tapio Järvinen eläytyy levyn kansikuvaan.

Ei armoa mikinjalalle. Pop-Idolin idoli Martti Syrjä rikkoi vähintään yhden mikinjalan keikalla. Mitä isot edellä... Kalle päätti pistää vielä paremmaksi ja teloi omankin jalkansa sairaalakuntoon. Polvi petti keikan lopun häämöttäessa joten Pasi ei jäänyt ainoaksi joka otti lähituntumaa lavaan.

Muutamaa vuotta aikaisemmin Kontra versioi vanhaa klassikkoa "Rokkibändeistä parhain", joka sanojen mukaan soitti "maassa maatenkin". Pasilla oli selvät tavoitteet. Bassotykitys onnistui asennossa kuin asennossa.

Yleisölläkin meni lujaa. Nämä juhlijat pyysivät ikuistamaan tilanteen ja lähettämään kuvat. Mahtoi kuvien saapuminen yllättää - epäilen tapauksen jo liuenneen muistista...

YO-talon keikka pidettiin Maximum Jee & Jee -albumin julkaisun aikoihin, jolloin Eppujen suosio oli kovassa nousussa. Suosio näkyi yhtyeen esiintymisessä lisääntyneenä itsevarmuutena. Siihen aikaan yhtyeet paiskivat töitä urakalla - Eput heittivät lavalla kaksi 45 minuuttista osuutta. Sellaista näkee enää harvoin.

Myös artistilla oli hauskaa, mistä kertoo Juha Torvisen muikea ilme.

Martti on lavan herra, joka paistattelee avoimesti suosion loisteessa aurinkolasiensa takana.

Eppujen eka keikka Tampereella 18.5.1977Ramonesit Tampereella 17.5.1977Keikkaelämää

« Takaisin edelliselle sivulle