Mansikkapaikalla Heikki Kahila

Mansikkapaikalla Heikki Kahila

Mansikkapaikka - Ma 29.8.2011, klo 09.41

Jussi-Pekka Rantanen ja Heikki Kahila MansikkapaikallaJussi-Pekka Rantanen ja Heikki Kahila Mansikkapaikalla

195
tykkää tästä

Heikki Kahilan on pakko olla melko huumorintajuinen ihminen. Siitä kertoo pätkä Kultajukka ja kumppani –nimisestä ohjelmasta vuodelta 2011. Siinä Kahila kertoo Jukka Puotilalle, miten Puotilan lanseeraama ”Terve, terve! Tässä on todellakin Heikki” –hokema ei päästä Kahilaa irti otteestaan.
– Aina löytyy ihminen, joka haluaa nähdä, miten minä siihen reagoin. Joskus pahimpina päivinä esimerkiksi ravintolakeikalla, saattoi viisikymmentäkin ihmistä tulla ravintolassa taputtamaan selkään ja hokemaan kaiken aikaa ’terve terve tässä on todellakin Heikki’ tai pyytämässä ’miten ois pienet tsatsaat’, kertoo Heikki ohjelmassa.

James Bondiakin näytellyt uutislegenda istuu uusissa lavasteissa uuden juontajan, Jussi-Pekka Rantasen kanssa muistelemassa menneitä ja juttelemassa vähän nykyisyydestäkin ja tulevaisuudesta.

Markkinointimerkonomiksi opiskellut Kahila kertoo olleensa päivän ammatissaan, kunnes hänet poimittiin uutistoimittajaksi. Ruudussakin nähtävästä ensimmäisestä haastattelustaan Kahila ei muista mitään.

Sen sijaan Kennedyn murha vuonna 1964 mullisti paitsi Kahilan elämän, myös uuden tv-sukupolven elämän. Tuota tapausta seurasi neljän päivän aikana yli 2 miljoonaa ihmistä, tv:stä tuli uusi perheenjäsen ja Kahilasta niin suosittu, että Teija Sopanen lupasi ryhtyä Kahilan sihteeriksi selvittämään ihailijapostia.

Utelias ja kaikesta edelleen kiinnostunut Kahila ampaisi uutisista tekemään viihdettä. Ympyrä tavallaan sulkeutui, sillä kontrabassoa soittanut ja laulanut Kahila on keikkailut nuoruudessaan vuosia, ja parhaat kaveritkin löytyivät viihteestä. Parhaillaan Kahilalla on menossa mm. konserttisarjan kirjoittaminen ja tanssiteoksen tekeminen. Pakkasella oli osuutensa Kahilan uraan.

Miten tanssiterapia liittyy vankilaan? Miksi Kahilaa vihattiin vuonna 1988 erään roolihahmon vuoksi? Mitä Kahila ajattelee vanhenemisesta?

Matti Heinivaho, Kai Lind, Seppo Hovi, Roope Koistinen ja Pentti Mutikainen esittävät laulun When You’re Smiling. Siihenkin liittyy tarina.

Heikki Kahila on Mansikkapaikan vieraana torstaina 1.9. kello 21.00 YLE TV2:ssa. Uusinnat tiistaisin kello 18.00 ja keskiviikkoisin kello 12.15, netissä jakso on nähtävillä viikon ajan ensilähetyksestä Yle Areenassa.

Asiasanat: Mansikkapaikka

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (4)

Törmäsin tähän vuoden vanhaan juttuun ihan vahingossa etsiessäni tietoja Heikki Kahilasta, eikä ollut turha lukukerta tämäkään. Jo kouluajoista asti olen elänyt harhaluulossa, että JFK olisi murhattu Dallasissa marraskuussa 1963, mutta onneksi Yle pitää huolen kansansivistyksellisestä tehtävästään ja oikaisee tuonkin virhetiedon. Vai oliko sittenkin niin, että tuohon maailmanaikaan uutiset kulkivat vielä niin hitaasti, että Amerikan presidentin salamurhasta uutisoitiin Suomessa parin kuukauden viiveellä vasta seuraavan vuoden puolella...?

historia uusiksi To 10.5.2012, klo 17.49

Jussi- pekka Ranntanen, veti, mainiosti, avausjakson Heikki Kahilan kannssa, minusta hyvin kunnijoitaa Kuustosen Perintöä
Jussin juonosta, näkee, sen, toimitajana, ollut, pitkään Ylessä, hyvin rahalista fiksua.
Mannsikkapaikka on suoikki ohjelmani, aina ollut, kun pyörinyt on, sitä, vieläkin ällkää lopetako
Arvostan Mikkoa muusikona, eritain, paljon, ja hänen tekstejään, siis kuustosen, välltämättä kuustosella, ei ollut, enää aikaa, juontaa, ohjelmaa parenpi, tämäkin, kun ohelman lopetaminen kokonaan.
Terveiset Mannsikkapaikka ohjelman tekijöille

Jani Mäki Hämeenkyrö Su 4.9.2011, klo 10.04

Ainahan se on niin että kuka ekaksi on juontajana,niin muita ei sitten millään haluta hyväksyä !?
Jussi-Pekka on ihan ok,tykkäsin :)

Anonyymi Pe 2.9.2011, klo 21.31

Tulipa Kuustosta ikävä. Jussi-Pekka Rantanen...ei ei ei ei

Maukka To 1.9.2011, klo 21.30

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä