Mansikkapaikalla J. Karjalainen

Mansikkapaikalla J. Karjalainen

Mansikkapaikka - Ma 12.9.2011, klo 09.09

Jussi-Pekka Rantanen ja J. Karjalainen MansikkapaikallaJussi-Pekka Rantanen ja J. Karjalainen Mansikkapaikalla

”Kun tietää olevansa paras, ei ole mitään syytä ylpistyä”.
J. Karjalainen

236
tykkää tästä

Jussi-Pekka Rantasta vastapäätä istuu rento kaveri, lauluntekijä, tarinankertoja Jukka Karjalainen. Mies valitsi nuorena musiikin ja bluesin siinä missä joku toinen valitsee ratsastuksen tai jonkun muun asian, joka tuntuu omalta itseltä.

J. Karjalainen on kertoja luonnostaan ja hän ylsi toiselle sijalle Ylen kuunnelmakilpailussa 1979. Ensimmäinen levy ilmestyi pari vuotta myöhemmin, ja 24-vuotiaalle Karjalaiselle ja Mustille laseille aukesivat kaikki estradit vuosiksi eteenpäin.

Keikkoja oli toistasataa vuosittain, ja yhtäkkiä mitta tuli täyteen. Yksinkertaisesta kitaransoittamisesta oli kasvanut kahdella autolla roudattava keikkakalusto, eikä J. Karjalaisen mielestä hommassa ollut enää mieltä.

J. Karjalainen ei kiellä, etteikö suosio olisi millään tavoin vaikuttanut, mutta Karjalainen kertoo aina uskoneensa itseensä ja varsinkin biiseihinsä. ”Kyllä se on tunne, jonka pitää välittyä. Ei niinkään sanat tai sävel. Tunne on tärkein”, Karjalainen tiivistää.

Miten sitten syntyi Lännen-Jukka? Entä menestysbiisit? Ketkä vaikuttivat Karjalaisen musiikkiuraan? Miten vanha muuten Väinökin jo on?

Lännen-Jukka esittää yhdessä Veli-Matti Järvenpään kanssa ”maailmanluokan laulun”, laulun, jonka tuntevat kaikki. Hyvät katsojat – Piupali paupali.

J. Karjalainen on Mansikkapaikan vieraana torstaina 15.9. YLE TV 2:ssa kello 21.00. Uusinnat tiistaina kello 18.00 ja keskiviikkona kello 12.15. Jakson voi katsoa netissä viikon ajan ensilähetyksestä Yle Areenassa. Lisää videomateriaalia J. Karjalaisesta vuosien varrelta löytyy Ylen Elävästä Arkistosta.

Kuvausten yhteydessä J. Karjalainen esitteli banjonsoittotyyliään, katso video.

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1316771119736

Lisää artisteista:J. Karjalainen
Asiasanat: Mansikkapaikka

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Hei, aina, kun ollaan musiikin kanssa tekemisissä, ollaan mansikkapaikalla, sillä parhaimmalla paikalla elämämässä. Varsinaiset mansikat ja ne kutsutut vieraat, hm, niitä en välttämättä kaipaa. Eihän me mansikkamaalla olla eikä kavereiden imeliä kehuja onneksi tarvitse kuunnella. Terv. KT

P.s. J-P Rantanen on miellyttävä tapaus ja on juontanut ammattitaidolla aikaisemminkin musiikki- ja kulttuuriohjelmia. Kuustosen Mikosta pidän myös, mutta ehkä häntä on vuosikymmenien ajan nähty jo joka paikassa...;)

Anonyymi Ma 19.9.2011, klo 07.21

Juontajassa ei mitään vikaa. Joka ohjelmassa sama juttu juontajan vaihduttua tuntuu että se eka olisi se paras ja sopivin, vaan ei se niin ole.
Missä mansikat, niitä ei näköjään enää tarjoilla, mansikoiden tarjoilukin toisi sitä puuttuvaa lämpöä, onko yle säästölinjalla.

Anonyymi Pe 16.9.2011, klo 14.32

J-P R On aivan hyvä juontaja,tykkään :)

Anonyymi Pe 16.9.2011, klo 11.38

Minusta Jussi-PekkaRantanen on selvinnyt oikein hyvin Mansikkapaikan juontamisesta. Hänellä on laaja musiikintuntemus mikä kävi ilmi jo hänen juontaessaan Sävel on vapaa-ohjelmaa. Mikko Kuustonen on poikkeuksellisen läsnäoleva persoona ja on epäreilua vaatia seuraajalta samaa. Parasta on kun Jussi-Pekka jatkaa omalla tyylillään. Keskustelu J. Karjalaisen kanssa oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja taiteilijan kuvaa avartava.

Cati Pe 16.9.2011, klo 09.57

Ärsyttää kun nimeksi pannaan Mansikkapaikka ja ohjelma on aivan eri. Juontaja jäykkä ja asiallinen vs. entinen juontaja rento ja lempeä. Entisessä Mansikkapaikassa vierailija sai kutsua hyvän ystävän loppupuolella ohjelmaan ja vierailija ei yleensä itse esiintynyt vaan sai kuunnelle itse lempimusiikkiaan.

Seija Oulusta To 15.9.2011, klo 20.55

Mikko Kuustonen takaisin ja HETI! Aika tylsää-kylmää katsottavaa, ihan ku ois jotain A-studion tylsääkin tylsempää asiohjelmaa katsonut! Muusikko ymmärtää muusikon tunteita paljon, paljon paremmin!!! Mikko takaisin ja ÄKKIÄ!!!

hra 49 Oulusta To 15.9.2011, klo 20.39

Kaipaan Mikko Kuustosta takaisin Mansikkapaikan juontajaksi..toivottavasti ohjelmasta poistuminen on edes aiheutunut hänen omasta tahdostaan..muutenkin ohjelman rakenne kokonaisuutena oli leppoisampi aiemmin.
Tämä ei ole moite Jussi Pekka Rantasta kohtaan, kysymys on vain tämän kyseisen ohjelman juontamisesta.

Anonyymi To 15.9.2011, klo 08.46

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä