Nainen, joka tietää mitä haluaa

Nainen, joka tietää mitä haluaa

Mansikkapaikka - Ti 8.11.2011, klo 12.46

Virve Rosti on artisti, joka pysyy ja paranee vuosi vuodelta. Hän on tiennyt, mitä haluaa - ja on saanut sen. Tänään syntymäpäiväänsä viettävä artisti on Jussi-Pekka Rantasen haastattelussa Mansikkapaikassa torstaina 10. marraskuuta klo 21.00 (TV2). 

187
tykkää tästä

Muusikkoisän ammatti vaikutti Virveen jo pienestä pitäen, ja musiikki kuului joka päivään. Eipä sitten ollut ihme, että Virve voitti 1974 iskelmälaulukilpailun ja oli samana kesänä Danny Show’n kanssa kiertueella. ”Mulla oli semmoinen kahdeksan minuutin pätkä, kun Danny vaihtoi vaatteita”, muistelee Virve tuota kesää.

Vanhemmat pitivät huolen, että tyttö kävi koulunsa, vaikka viikonloput kuluivat keikkaillessa. Parikymppisenä Virve löysi elämäänsä miehen ja sai kolme lasta. Virve oli vähän laskeskellut, että hän voisi vielä lähteä keikoille, kun perhe on perustettu.

Paluu olikin suunniteltua komeampi, kun Petri Laaksonen soitti, että hänellä olisi biisi euroviisukarsintoihin, ja siihen tarvittaisiin alle kolmekymppinen naissolisti. Biisi oli Sata salamaa, jolla Virve kalasti Brysselissä 15. sijan vuonna 1987. ”Kyllä kaikkien suomalaisten laulajien pitäisi päästä laulamaan viisuissa”, Virve innostaa. Sata salamaa onkin yksi niistä klassikoista, jotka soivat aina kansainvälisten viisukisojen virallisessa viisudiskossa.

Sattuma johdatti Freemanin ja Virven yhteen Kaivohuoneen vessajonossa, ja niin Freemanin kellaribändi sai solistin. Menneisyyden vangit aloitti 1991 ja menestys jatkui parikymmentä vuotta.

Virve tunnustaa rakastavansa esiintymistä ja vuorovaikutusta bändin ja yleisön kanssa. Kova fyysinen kunto tulee lenkkipoluilta ja kuntosalilta.

Virvelle läheiset ihmiset ovat tärkeä juttu sekä asioista puhuminen. Läheiset auttoivat ja olivat läsnä myös silloin, kun Virve synnytti kohtuun kuolleen tytön 1985. Virvellä oli jo kaksi lasta, joten arki auttoi, ja Virve synnytti terveen tytön täsmälleen samana päivänä vuoden kuluttua.

Minkälainen äiti Virve on? Mitä rakkaus on? Mitä Virve odottaa tulevaisuudelta?

Studiossa kuullaan kappaleet "Kun Chicago kuoli", "Sata salamaa" ja "Kun nuori on" yhdessä Menneisyyden vankien kanssa. Ohjelmanäytteissä kuullaan mm. kappaleet "Oon voimissain", "Jalkahikiviki" duettona Juice Leskisen kanssa ja "Näinkö meille täällä aina käy".

Asiasanat: Mansikkapaikka

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Yksi lässyimmistä artisteista Suomessa.

Anonyymi Ke 9.11.2011, klo 23.46

Virvehän on tosi Virve! Voimisia ja hyviä keikkoja vain jatkossakin. Tuommoisia rokki-, iskelmä- ja energiapakkauksia tarvitaan, ei sellaisia liikoja ole tässä valtakunnassa. Vaude.

fanf2 Ke 9.11.2011, klo 16.56

Jeeeeiiii,Virve! Olet ikäsiskoni ja still going on strong!! Hyvä Vicky!

Anonyymi Ke 9.11.2011, klo 15.58

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä