"Tavallinen elämä on oikeaa elämää"

"Tavallinen elämä on oikeaa elämää"

Mansikkapaikka - Ma 14.11.2011, klo 09.00

Minna Haapkylästä piti tulla tanssija, sillä tanssimista hän harrasti lapsesta aikuisiän kynnykselle. Toisin kävi. Ranskalais-suomalaisen koulun käynyt tyttö pääsi koulun teatteriryhmään ja pikku hiljaa kipinä näyttelemiseen syttyi. Minna Haapkylä kertoo elämästään ja urastaan Mansikkapaikassa torstaina 17. marraskuuta klo 21.00 (TV2).

175
tykkää tästä

Musiikkikin kiehtoi nuorena enemmän, ja koulunkäynnin ohessa Minna soitti bassoa Tarharyhmä-bändissä, jossa Maija Vilkkumaa oli solistina.

Ylioppilasteatterissa hän tapasi aviomiehensä, Hannu-Pekka Björkmanin, joka on yksi syy siihen, ettei Minna ole muuttanut pois Suomesta. Minna kertoo Jussi-Pekka Rantaselle, miten pääsy teatterikorkeaan oli järkytys, ja Minna oli varma, että joku parempi olisi ansainnut paikan.

Minna lähti opiskelemaan Ranskaan toiseksi vuodeksi, ja siellä opetusmenetelmät olivat erilaisia, ja vihdoin Minna alkoi löytää näyttelijän sisältään.

Valmistuttuaan Minna sai pian rooli elokuvasta Rakkaudella Maire, ja suorituksesta heltisi ensimmäinen Jussi-patsas. Minna sanoo elokuvaroolin olleen todellinen onnenpotku, ja Minna koki olevansa kotonaan kameran edessä.

Sitten tulivat roolit Hovimäki-sarjassa ja rikospoliisi Maria Kalliona. Miten julkisuus vaikutti Minnaan? Miten hän selvisi työpäivistään, kun hän kuvasi sarjaa päivät ja lähti illaksi näyttelemään teatteriin?

Rooli ranskalaiselokuvassa Charlie sanoo vuonna 2006 vie Minnan Cannesin punaiselle matolle satojen salamoiden säihkeeseen. Vuotta myöhemmin valmistui toinen ranskalaiselokuva Käärmeen merkki, minkä jälkeen Minnan agentti ehdotti, että Minna muuttaisi kokonaan Ranskaan.

Minna ei kuitenkaan lähtenyt, sillä perhe ei olisi tullut mukaan. Minnalle riitti yksi kertaa salamavaloissa, tavallinen elämä on oikeaa elämää.

Kuulustelu-elokuva toi Minnalle toisen Jussin. Miksi tämän elokuvan tekeminen oli mielenkiintoisinta mitä Minna oli elokuva-alalla kokenut? Tulevatko työt kotiin? Miksi Minna ei koskaan lue arvosteluja?

Asiasanat: Mansikkapaikka

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Mansikkapaikka

Muistatko niitä asioita, joita vieraamme ohjelmassa muistelevat? Jussi-Pekka Rantanen käy Mansikkapaikassa mielenkiintoisten henkilöiden kanssa läpi menneitä vuosia ja vuosikymmeniä. Ura, intohimot, harrastukset, perhe, kulttuuri, taide, historian tapahtumat jne. Kukin vieras muokkaa itse oman Mansikkapaikkansa – mukana myös päähenkilön valitsema musiikkiesitys.

Mansikkapaikka Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä