YLE Teema

 

Kiitos hyvistä musiikkidokumenteista. Varsinkin monista 70-lukua käsittelevistä. Yksi musiikin laji on kuitenkin unohdettu: 70-luvulla syntynyt saksalainen elektronimusiikki. Tämä maailmansodan jälkeisessä Saksassa syntynyt musiikinlaji on merkittävä vaihe populaarimusiikin historiassa. Juuri äskettäin (14.9.2013) esitettiin esimerkiksi ranskan ARTE-kanavalla ajankohtainen dokumentti Kraftwerkistä. Toivoisin lisää dokumenttejä vanhan polven vaikuttajista, kuten edellämainitusta Kraftwerkistä ja yksistä suurimmista, Tangerine Dreamista ja muista samoihin aikoihin syntyneistä bändeistä/muusikoista. Tiedän aiheesta useita dokumentteja ja konserttitaltiointeja, joita ei ole koskaan nähty Suomen TV:stä. Viimeksi muistan nähneeni aiheesta vuonna 1980 (?) dokumenttisarjan "Uuden musiikin vuosisata". "Synth Britannia" vähän sivusi aihetta, mutta kevyemmältä puolelta. 70/80-luvun konserttitaltiointeja tai vaikkapa dokumentti esimerkiksi äskettäin edesmenneestä Robert Moogista olisi hieno. Teemalla olisi tässä mainio tilaisuus.

Julkaistu sunnuntaina 15.09.2013 1 kommenttia 21 suositusta

Teema vastaa: Kiitos kiitoksista ja hyvistä toiveista, joita lupaamme selvittää. Kahden osalta voimme vastata heti: Synth Britannia kuuluu sarjaan, jota BBC ei valitettavasti myy ulkomaille, ja tuon Moog-dokumentin Teema on jo esittänyt, tosin yli viisi vuotta sitten.

Suosittele21 Suosittelee

Lähetä linkki

L.N.

Juu, 70-80-lukujen taitteen syntikka-, futu- ja uusromanttinen musiikki on ollut yksi lemppareitani aina.
Konserttitaltoinneista muistuu elävimpänä mieleeni Jean-Michel Jarren Concerts in China-filmi, jonka nähdessäni minuun kolahti miehen musiikki todella täysillä, tallenne on 80-luvun alusta jolloin Jarre oli eka Kiinassa esiintynyt länsimainen pop-muusikko.
Viimeksi juttu on nähty teeveessä 80-luvun alussa ja uusinta olisi enemmän kuin paikallaan.

Kirjoita uusi kommentti


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.