YLE UutisetUrheiluOhjelmaopasTietopalveluDigitv.fi
YLE Teema | Teemagallerian etusivu
YLE Teema
Etusivu
Maalari
Kuvittaja
Ateljee
Teosgalleria
Henkilöhistoria
Haastattelut
Triviat
Vieraskirja
Edelfelt-ohjelmat
Mobiilipalvelut
MMS-Kuvagalleria
Teosluettelo
Linkit
Palaute
Tekijät
Lähteet
Ohjeet
Albert Edelfelt - kohtaamisia
Marina Catani

Marina Catani tutustui ensimmäisen kerran Albert Edelfeltin taiteeseen parikymmentä vuotta sitten valmistellessaan Taidekeskus Retretin avajaisnäyttelyä.

Viimeksi Catanilta on julkaistu Edelfeltin elämänkerta, jossa hän kirjoittaa mm. taiteilijan luomisprosessiin liittyvistä tunteista.

Marina Catani valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Edelfeltin ateljeetyöskentelystä ja maalaustekniikasta. Hän on erikoistunut Edelfeltin töiden aitoustutkimuksiin. Hän on myös mukana asiantuntijana Ateneumin 150-vuotisjuhlanäyttelyn järjestelyissä.

Marina Catani on julkaissut kirjat:
Edelfelt Pariisissa, Turun taidemuseon ja Tikanojan taidekodin näyttelykirja (2001)
Pariisi, kevään ja elämän tuoksu, Albert Edelfeltin elämänkerta (2004)
Rakel Kallio - Douglas Sivén: Albert Edelfelt (2004)

Pian ilmestyy Erkki Anttonen (toim.): Edelfelt, Matkoja, maisemia, naamiaisia. Marina Catani ja Tuulikki Kilpinen käsittelevät artikkelissaan Edelfeltin maalausta Lapsen ruumissaatto.


Ateneum
Teokset on suojattu tekijänoikeuslain perusteella. Teosten kopiointi kovalevylle, levykkeelle, paperille, kalvolle tai muulle materiaalille on kiellettyä. Teosten edelleen levittäminen, esittäminen ja näyttäminen yleisölle sekä muu saattaminen yleisön saataviin on kiellettyä ilman erillistä lupaa tekijänoikeuden haltijoilta. Kaikki oikeudet pidätetään.