sunnuntaina 07.11.2010

Ohjelma on hyvä keskustelunavaaja. Minusta nuorille tilaisuus on hyvä, vaikka julkisuuden ongelmat aiheuttavat ison haasteen. Toivoisin, että nuorille tarjottaisiin enemmän mahdollisuuksia positiivisen minäkuvan luomiseen ja sitä, että vankila ei olisi ainoa vaihtoehto elää hyvää elämää. Juurettomuuteen pitää saada lääkkeitä.

Nuorten on vaikea nähdä ja suunnitella tulevaisuutta edes vuotta eteenpäin. Se vaikuttaa pitkältä ajalta. Siksi alaikäisiä pitää rangaista rikoksista sopivin keinoin. Minä kannatan yhteiskuntapalvelua, kuten esimerkiksi katujen ohjattua siivousta ja bonuksena fiksujen harrastusten esittely.

Erityisesti nuorille pojille omien tuntemuksien ilmaiseminen suullisesti kaipaa harjoittelua. Vaikka tulisi ärräpäitä ja olisi kuin kivireen veroa, se kannattaa. Kun oma tuntemus lausutaan ääneen, se käsitellään aivojen otsalohkossa. Se parantaa mielenhallintaa ja auttaa muita reagoimaan ongelmiin.

Levottomille nuorille liikunta opetuksen ohessa parantaa paljon. Siksi tarkkailuluokille pitäisi sisällyttää enemmän liikuntaa.

Videopelit pitäisi kieltää vangeilta ainakin selleistä. Vangeilla on usein tarkkaavaisuushäiriöitä. Siihen auttaa hiljentyminen, joten televisiot ja videopelit pitää kieltää ajanvietteenä silloin, kun niitä ei pelata/katsota ryhmässä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä