sunnuntaina 28.11.2010

Parasta tässä ohjelmassa on se, että se tavoittaa juuri ne, jotka pitääkin: nuoret, jotka ovat hiuskarvan varassa luisumasta samaan tilanteeseen kuin Kakolan pojat ja näiden nuorten neuvottomat vanhemmat sekä muut perheenjäsenet. Voi jopa olla, että jotkut ottavat opikseen.

Omassa perheessäni on kohta 17-v täyttävän pojan ongelmien kanssa painittu neljättä vuotta ja jaksaminen on välillä todella vähissä vaikka emme ole epäröineet käyttää ja vaatia avuksemme kaikkia käytettävissä olevia tukimuotoja. Nyt on mennyt jo neljä viikkoa "rauhallisesti" ja henkeä pidätellen odotamme jatkuuko tämä hyvä kausi vai tuleeko puun takaa taas uusi yllätys.

Nuoren oma "herääminen" on tietysti kaiken a ja o: kukaan äiti/isä, läheinen tai sosiaalitäti ei sitä viisautta voi nuoren päähän kaataa, jos vastaanotin ei ole päällä. Tähän kun vielä tuli tämä ohjelma, joka aidosti kiinnostaa ja mietityttää myös nuorta itseään, niin voin vain kiittää ohjelman tuottajia, rohkeita ohjelmassa esiintyviä nuoria ja heidän vanhempiaan sekä ohjelmaan osallistuvia ammatti-ihmisiä.

Nuorempi poikani sanoikin (se jolla ei ole "ongelmia", mutta joka saa maksaa veljensä oireilusta muuten monella tavalla): "Mun mielestä jokaisen nuoren pitäisi saada kokea tällainen juttu, niin sit tietäis mitä se on".

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.

Muualla Yle.fi:ssä