OHJELMA

TV 1 tarjoaa yleisölleen monipuolista ohjelmaa. Aamupäivä on omistettu lapsille. Klo 9, 10, 11 ja 12 Simopidettävissä esityksissä Isossa Pajassa ovat mukana mm. Jokeri Pokeri Box, Ansa ja Oiva sekä Bianca Morales tanssiryhmineen. TV 1:n Tiikerillä on radiotalon edustalla skeittiramppi, jota käyttävät alan taitajat. Opetusohjelmat esittäytyvät TV-studio 2:lla, kulttuuriohjelmat filmitalon edessä, lisäksi paljon muuta.

TV-uutiset, Ykkösen aamu-TV ja ajankohtaisohjelmat sekä urheilu esittäytyvät Radiotalon aulassa. Siellä voit päivän mittaan tavata tuttuja juontajia sekä meteorologi Seija Paasosen.

TV 2:sta Sorin aukiolle saapuvat mm. Pikku Kakkosen väki, taikuri Luttinen temppuineen, Ajankohtaisen Kakkosen Syysterassi, Hakupalat, Ekoisti, Makupalojen kokit sekä paljon muita tuttuja ruutukasvoja. Esiintymislavalla voi nähdä taikuri Luttisen klo 10, 12, 14 ja 16. Ajankohtaisen Kakkosen Syysterassi on vuorossa klo 11, 12.30 ja 14.30. Viihdeorkesteri Markku Ketola ja Taikakuu viihdyttävät klo 13 ja 15.

Sorin aukion vieressä Vuolteenkadulla on Tampereen Radiolla avoimet ovet ja yleisöllä mahdollisuus tutustua radio-ohjelmien tekemiseen.

Radio Ylen Ykkönen lähettää Pajatso-ohjelmaa suorana lähetyksenä Radiotalon studiosta M2 klo 10-11. Samasta paikasta klo 12.05-13 lähetetään suorana Merkkituote-ohjelma , jossa J.P. Pulkkisen vieraana on kirjailija Kari Tervo. Klo 15-16 radioidaan Anneli Tempakan paletti, jonka aiheena on Alastomuus taiteessa. Lisäksi Radio Ylen Ykkönen tarjoaa mm. tilaisuuden seurata kuunnelmastudiossa, miten kuunnelma syntyy. Myös opetusohjelmat esittäytyvät TV-studio 2:lla.

Radiomafian Partyluola musiikkistudio M1:ssä lupaa hämärää hommaa pitkin päivää. Luolasta löytyy tuttuja toimittajia, kuten Olga K., Outi, Jusu, Anssi, Jani, Leila ja Annukka. Leila ja AnnukkaHe haastavat sinut mitä ihmeellisimpiin peleihin... luvassa mahtipalkintoja! Alivaltiosihteeri lähetetään suorana lähetyksenä klo 14-15 ja klo 15-17 radioidaan Ooppera, jossa mukana myös Bomfunk Mc’s. Klo 10 ja 12 esiintyy Arcadio, klo 10.30, 11.30, 12.30 ja 13.30 Helsinki City Breakers ja DJ Alimo, klo 11 ja 13 M.O.B.

Radio Suomi valtaa Ison Pajan iltapäivällä. Klo 13-14 ovat Iris Mattilan ja Tarja Närhen artistivieraina Eija Kantola ja Jukka Kuoppamäki. Klo 13.10-14 lähetetään Ison Pajan akvaariostudiosta Paikka Auringossa-ohjelma suorana lähetyksenä. Klo 14-15 radioidaan suorana Tänään iltapäivällä, jonka aiheena on digiradio. Klo 15-16 on Isossa Pajassa urheilutoimituksen vuoro. Urheilijoita haastattelevat Sari Saaristo ja Juha Matti Holopainen. Noin klo 15.30 lavalle nousevat Jani Sievinen ja Tuuli Matinsalo. Klo 16-17 Veikko Neuvonen juontaa asiaohjelmien osuuden, jossa vieraana mm. laihdutuksen asiantuntijalääkäri Pertti Mustajoki. Lisäksi mm. mahdollisuus osallistua Tunnista radioäänet -kilpailuun.

Ruotsinkielinen radio- ja tv-toiminta, FST, Radio Vega ja Radio Extrem, esittäytyvät Toimitustalon Kupoli-kahvilassa. Esiintymislavalla mm. Sjung och le: yhteislaulua Inger Södermanin ja Eije Oscarssonin seurassa klo 11, 12 ja 13. Suora lähetys Radio Sås och KoppVegassa klo15.00-15.30. Yleisö voi myös kokeilla urheilu- selostamista ja pelata pöytälätkää tunnettuja jääkiekkoilijoita vastaan, radiolääkärin vastaanotto sekä toivomuslähde.

Uusi radio- ja tv-tekniikka ovat vahvasti esillä Yle-päivänä. Digitaalisesta televisiosta on kuultavissa noin 20 min. pituiset esitykset Ison Pajan auditoriossa klo 10, 11, 12, 13, 15 ja 16. Lisäksi digi-tv:n toimintaan voi tutustua aulassa olevassa demopisteessä. Digiradion sisällön esittelyä on Ison Pajan haastattelustudiossa, digiradion tekniikkaan taas voi tutustua tarkemmin jakelulutekniikan ulkoalueella sosiaalitalon edustalla. Siellä esittelyssä ovat myös mm. antennit, mastot ja lähettimet sekä satelliittipaikannus-järjestelmä Fokus. Lisäksi paikalla on tietysti tekninen neuvonta.

Ohjelmapalautetta voi antaa vaikkapa TV-studio 2:n Hyde Parkissa klo 9-10, 11-12 ja 14.30-15.30. Katsojatutkimuksiin taas voi tutustua Ison Pajan auditoriossa klo 10.30, 12.30 ja15.30.

Alkuun | Ohjelma | Svenskt program | Kartta | Alueet