SVENSKT PROGRAM
PÅ YLE-DAGEN

Redaktionshusets kupol i Böle:

Sås och Kopp gästar X3M-Morgonshow kl. 9 – 10 (Fullbokat = 50 pers) och Studio 2 kl. 10 – 11.


Sås och Kopp

Sjung och le - allsång blir det kl. 11, 12 och 13 tillsammans med Inger Söderman och Eije Oscarsson.

Radiodoktorn har mottagning, kl. 9.30 – 12 och 13 – 14.30, då Herman von Numers och Jessica Edén svarar på besökarnas frågor. I Aktuellts mötesrum.

Reportrarna direktsänder från scenen kl. 15.00 – 15.30.

After School och tävlingen Sista paret ut med Max Jansson direktsänds från scenen kl. 15.30 – 16.00.

Sport: Spela bordshockey mot hockeyspelare

Oasen bandar, men sänder från studio

Guidade rundvandringar, med start mitt emot nya sidans hissar, arrangeras till radionyheterna, TV- Studio 2, skivarkivet (en gång i timmen med start kl. 9.30) och till Radio Extrems studio.

Utställningar: Vita haren (årets julkalender), Vägsjälar, Kustkanalen, Wunderbra, Artur och Reservtanken presenterar sig.

Fråga om musikutbudet på Vega.

X3M och Vega säljer också prylar och skivor och X3M delar dessutom ut ballonger.

FST delar ut Vita Haren-vykort (med BUU-klubbens stämpel om så önskas) till barn.

X3M – frågesport. Man kan vinna X3M-prylar.

Önskebrunn – där man får lämna önskemål och förslag till FST, Radio Vega och Radio Extrem. Den som skriver sitt namn och sin adress deltar i utlottningen av en Sony fickradio.

Studio 2 i Böle:

Är omgjord till en "opetustori" eller varför inte på svenska utbildningstorg. FST:s och Radio Vegas utbildning på plats.

Kl. 10 – 11 Sås och Kopp på scenen

X-tra och Pussel presenterar sig. Programvärdarna Lisa Sjöholm och Freda Sirén i Xtra och Matias Jungar i Pussel på plats. I tävlingen kan man vinna Pussel- och X-tra-t-hirts.

Radio Vega presenterar sitt utbud vid en blinkfyr (ljuset kommer från Vega). En tävling med frågor anknytning till YLE. Delar ut bokmärke med kontaktuppgifter.

Språkkaraoke på många olika språk.

Regionerna:

I Vasa är det öppet hus kl. 9 – 17. Det blir guidade rundvandringar i huset och besökare bjuds på kaffe.

FST spelar på kvällen in höstens första Villa Wasa. I runda soffan sitter Wivan Nygård-Fagerudd och den nya figuren Hugo är med för första gången. För musiken står Ramunders döttrar och musiker från jazzklubben Doo Bop. Programmet sänds i TV1 söndag 20.9.kl 17.05. Publiken beds anmäla sig till Mia Käld, tfn 06 – 229 8564 helst senast måndag 7.9, och vara på plats senast kl. 18.30.

I Åbo är det öppet hus kl. 9 – 18. Guidade rundturer startar varje heltimme och det blir också program i TV-studion. Dessutom bjuds gästerna på kaffe med dopp.Radio Vega Östnyland har inte öppet hus. "Vår gård är en enda byggplats. Men vi räknar med att under våren kunna bjuda in till nya utrymmen", säger Gia Mellin-Kranck.

Ekenäs och Borgå kan inte denna dag ha öppet hus. Radio Vega Västnyland hoppas i stället få många på besök i sitt stånd på Ekenäs marknaden. Radio Vega Östnyland räknar med att i vår i kunna bjuda in till nya utrymmen.

Alkuun | Ohjelma | Svenskt program | Kartta | Alueet