yle.fi


YleX:n Viikon Albumi: Felix Zenger - Won't Say a Thing

Felix Zenger

Beatboxaus on soitinten imitoimista suun ja mikrofonin avulla. Suomalaislahjakkuus Felix Zenger toteutti beatboxaamalla levyllisen elektronista pop-musiikkia, vahvoin hip hop -sävyin.

Paljon beatbox-keikkoja heittänyt Felix Zenger oli tajunnut oman albumin tekemisen olevan tärkeä päämäärä jo heti uransa alussa. Esimerkkejä vastaavasta projektista ei hirveästi ole, joten projektiin tarvittiin aikaa, kärsivällisyyttä ja kokeilunhalua.

Zenger on esiintynyt usein Don Johnson Big Bandin kanssa. Tästä syystä hänen levynsä tuottajaksi lähti DJBB:n Kari Saarilahti, joka tuntee studiotekniikkaa. Kokonaisuudessaan levyn tekoon meni kaksi vuotta.

- Kyllä me Karin kanssa kokeiltiin valtavasti erilaisia vaihtoehtoja. Jo mikrofonivalinta vaikuttaa tosi paljon, ja me äänitettiinkin monia osioita usean mikrofonin avulla, Zenger kertoo.

Perfektionistiksi tunnustautuva Zenger ei ole kuitenkaan tuottanut aivan kaikkia Won't Say a Thing -levyn ääniä itse. Muutamaan biisiin on äänitetty ns. "skrätsäyksiä" levysoittimilla, yhteen biiisiin on ohjelmoitu rumpuja, Zenger soittaa itse flyygeliä Concrete Lullabyssä ja Verneri Pohjola soittaa trumpettia Mistillä.

- Oli vain pakko myöntää, että mun suulla tuottama ääni ei kuulostanut yhtä hyvältä kuin oikea soitin, vaikka totisesti yritinkin tuottaa yhtä hyvän äänen itse, Zenger kertoo.

Won't Say a Thing ei kuulosta miltään beatbox-taidonnäytteeltä, eikä se ole tarkoituskaan. Zenger haluaa, että biisejä voi kuunnella vain musiikkina, vaikka ne onkin luotu "taikatempunomaisesti" suun ja mikrofonin avulla.

- En oikein itsekään tiedä olenko soittaja vai laulaja, vai kenties tuottaja, Zenger pohtii.

Viikon albumilta kuullaan uusi kappale joka arkipäivä Uuden musiikin aamuvuorossa noin kello 10:20. Felix Zengerin viisiosainen haastattelu kuullaan samassa yhteydessä.

Kuuntele Jussi Mäntysaaren toimittama haastattelu!

Artistit:

Kommentit

Suomi on suomalaisen musiikin maa! YleX esittelee joka viikko perusteellisesti yhden uuden kotimaisen albumin. Esiin pääsevät paikkansa lunastaneet ja täysin uudet, mielenkiintoiset tekijät.

Käynnissä

 • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
 • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
 • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
 • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
 • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
 • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.
 • sanelukone Ärrh! En saanut unelmaduunia. En tällä kertaa. Eespäin, eespäin...
 • kuurake Lahden Levykauppa Äx TO 5.5. Klo 17.00 The Blanko soittaa akustisesti Kukka lähtee? No kaikki tiätty?
 • pellehermann Hubbabubba joopajooo eka tilapäivitys vai mikäs tämä nyt sitten on :)
 • WezcO iPodini taisi kuolla. Prkl...
 • Tantsku Minusta on tulossa Mr. Bisnis
 • NewRecipe Mistä tuuli siipien alle?