yle.fi


Venla Kokkosen viikon teho: Pariisin Kevät & Miikka Koivisto / Tanssit läpi kaupungin

Tällä kertaa tehobiisi tekee maailmasta hieman lohdullisemman paikan elää, ja kuitenkin samalla pakottaa tanssimaan läpi kaupungin!

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International täyttää toukokuussa kunnioitettavat 50 vuotta, ja julkaisee sen kunniaksi albumillisen musiikkia. "Mitä vapaus on" -levyn kappaleet tulevat pitämään sisällään ihmisoikeustaistelijoiden tarinoita, ja niitä tulkistemaan pääsevät Suomen eturivin artistit - kuten Paula Vesala, Asa ja Stam1na.

Albumin ensimmäinen singel sai ensisoittonsa YleX:n Etusivu ohjelmassa viime viikolla. Tarinan indonesialaisesta mielipidevanki Johan Teterissasta biisiksi muodostivat Pariisin Kevään Arto Tuunela ja Disco Ensemblen Mikka Koivisto. Jo kappaleen lähtökohdat tarinasta ja artisteista lähtien ovat niin jylhät, että jo lähes sillä on paikka Venla Kokkosen tehobiisinä taattu.

Pariisin Kevään vangitseva kierous ja pehmeys sulautuu täydellisesti Disco Ensemblen kovaan voimaan. Kappale naulitsee kuulijansa ensin paikoillen, kunnes sen tarttuvan flow'n kanssa on pakko tanssia läpi kaupungin. Miikka Koivisto tarjoilee lisäksi harvinaista herkkua tulkitsemalla suomen kieltä, ja se kuulostaa kiehtovalta!

Aitoko tanssia tehon tahdissa läpi kaupungin, vai menetkö maalle piiloon näitä säveliä? Vain kommentoimalla tehoa, voit voittaa Uuden musiikin iltavuoron perjantaishow’sta upean YleX-kangaskassin!

Kommentit

Aluksi tämä kipale räjäytti ärsytyskynnykseni pahemmin kuin vanhentunut dynamentti. Useampaan kertaan kuultuna vit- eikunsiis hat- eikun potutustaso on laskenut jonninverran, mutta ei tämä silti mielestäni hyvä veisu ole.

Mutta, kuten olen aiemminkin myöntänyt, musiikkimakuni on sieltä, mistä kakka tulee.

Vaikka kappaleella olisi jalo taka-ajatus, ei se pelasta huonoudelta. Jotkin elementit toimivat varsin hyvin, kuten rummut ja muu rytmiryhmä yleensä, mutta muu onkin sitten aika pahan kuuloista, esimerkiksi Miikka Koiviston laulu.

Kommentteja muualta:

Ei nyt oikein lähde. Odotin tätä komboa aika kovasti ja paperilla se näyttääkin erinomaiselta, mutta aika löysä Block Party -spinoff. Ihan kivat sanat toki.

Miikan kappale otti ja tempas mukaansa. Lähtisin hötkyttämään tai vaikka hitaanakin voes tätä tanssia. hämyisellä klubilla esmerkiks.

Tuo "Tanssit läpi kaupungin" on minusta loistava biisi. Iski heti ensiesityksessä viime viikolla. Nyt sain sen myös vihdoin ladattua Amnestyn sivuilta, kiitos muistutuksesta. Vinkki: siellä voi myös allekirjoittaa vetoomuksen Johan Teterissan, josta biisi kertoo, vapautuksen puolesta. T. Harri

Uuden musiikin aamu- ja iltavuorolaiset valitsevat joka viikko omat tehobiisinsä.

Käynnissä

 • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
 • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
 • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
 • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
 • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
 • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.
 • sanelukone Ärrh! En saanut unelmaduunia. En tällä kertaa. Eespäin, eespäin...
 • kuurake Lahden Levykauppa Äx TO 5.5. Klo 17.00 The Blanko soittaa akustisesti Kukka lähtee? No kaikki tiätty?
 • pellehermann Hubbabubba joopajooo eka tilapäivitys vai mikäs tämä nyt sitten on :)
 • WezcO iPodini taisi kuolla. Prkl...
 • Tantsku Minusta on tulossa Mr. Bisnis
 • NewRecipe Mistä tuuli siipien alle?