yle.fi


Snow Patrol, REM & The Editors -muusikoilta uusi superbändi

Tired Pony

Taas syntyi uusi ”indie-superbändi”.

Valtavasta Chasing Cars –symppishitistään tutun Snow Patrolin nokkamies Gary Lightbody on pistänyt pystyyn uuden bändin REM –yhtyeen kitaristina musisoivan Peter Buckin kanssa. Mukaan on saatu haalittua myös niin näyttelijänä ehkä paremmin tunnettu She & Him –yhtyeen laulajatar Zooey Deschanel, kuin Belle & Sebastianin rumpali Richard Colburn ja The Editorsin solisti Tom Smith. Kyllä nyt ollaan taas niin indietä, niin indietä.

Tyypit ovat nyt siis iskeytyneet kimppaan ja levyttäneet albumillisen country-musiikkia. Mikä siinä kantrissa nyt indie-jamppoja kiinnostaa? Tämä Tired Pony –nimellä kulkeva kokoonpano kun ei todellakaan ole ainoa ”uuden ajan superbändi”, joka kantrimusiikin pariin päätyy. The Killerssin rumpali Ronnie Vannucci, Keane –yhtyeen kiipparisti/biisinikkari Tim Rice-Oxley ja Mumford & Sonssin banjomies Winston Marshall löivät hynttyyt yhteen aiemmin tänä vuonna ja perustivat sivuprojektin nimeltä Mt Desolation, joka myöskin keskittyy country-musaan.

”En olisi ikinä uskottava jos rustaisin oikeita kantri-biisejä, koska en ole elänyt sellaista elämää,” Lightbody kertoo BBC:lle, ”mutta rakastan sitä musiikkityyliä niin paljon, että olen aina halunnut kokeilla millaista sen teko olisi.” Idea bändin perustamisesta oli syntynyt Snow Patrolin viime vuotisen maailman kiertueen ohella ja Lightbody toivookin, että uusi poppoo tekee jo heinäkuussa julkaistavan ”The Place We Ran From” –konseptilevynsä lisäksi vielä jonain päivänä kakkosalbuminkin. Mt Desolationin levy puolestaan julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisää bändistä Tired Ponyn omilla kotisivuilla, jossa kuultavina myös bändin musiikkia.

YleX:n X-Ryhmä päätti viime kuussa manageroida myös Suomeen oman indie-superbändin ja saikin suostuteltua jäseniksi väkeä Disco Ensemblestä, Murmanskista, Cosmobilesta ja Ismo Alanko Teholla –orkesterista. Uuden bändin muodostus jätettiin toistaiseksi muhimaan muusikoiden mieliin, jotka olivat kiinnostuneita soittamaan keskenään vaikka eivät kaikki toisiaan entuudestaan tunteneetkaan. YleX seuraa tilannetta.

Kommentit

Kuka nipisti ja ketä? Kuka vilautti ja mitä? Julkkikset mokailevat jatkuvasti ja me kerromme herkullisimmat palat juuri sinulle.

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.