yle.fi


Chisu: Muusikon perusturvassa parantamisen varaa

Teosto-palkinnon Vapaa ja yksin -levystään tänään pokannut Chisu iloitsee tunnustuksesta.

- Tosi ihanaa! Oli niin hirveen paljon musiikkia ehdolla. Oli huikeeta olla edes ehdolla. Voitto tuli yllätyksenä, nainen intoilee.

Juuri palkittu taiteilija haluaa muistuttaa, ettei muusikon elämä aina ole ruusuilla tanssimista.

- Aina on korjattavaa, varsinkin muusikon perusturvassa. Me ei saada eläkettä, eikä äitiyspäivärahaa niin kuin muut. Ne on ihan perusjuttuja, joita ihmiset tarvitsee ja ollaan paljon istuttu ja puhuttu näistä, että miten voisi parantaa asioita, Chisu huomauttaa.

Laulajatar kiinnittää huomiota erityisesti naisten asemaan.

- Fyysisesti ei voi olla keikalla silloin, kun sä synnytät. Se on mahdotonta, taiteilija kommentoi.

Lahjakas artisti ihmettelee myös päättäjien välinpitämättömyyttä.

- Kuitenkin maksetaan isoja verorahoja näistä kaikista tuloista. Monien yrityksillä on aika isot liikevaihdot ja henkilökohtaisesti myös. Ihmetyttää, että kiinnostus on niin pientä siihen nähden ja kuinka paljon musiikki muutenkin pyörittää maailmaa. Musiikki ei saa päättäjiltä niin paljon huomiota kuin se ansaitsisi, poptähti kertoo.

Chisu heittää lopuksi kysymyksen ilmoille, mitä tapahtuisi jos kaikki musiikki poistettaisiin maailmasta?

Artisti tekee parhaillaan uutta albumia.

 

Tägit:

Artistit:

Kommentit

Loistavaa Chisu!!! Olen kanssasi samaa mieltä! Henkisen työn arvo on aivan yhtä arvokasta kuin fyysisenkin työn arvo. Kyllä kaupan kassatkin saavat palkkansa...Niin myös musiikin, taiteen ja viihteen tekijöidenkin kuuluu saada työstään korvaus. Musiikin, elokuvien jne laiton lataaminen on rikos ja rikokseksi tunnustettu, mutta sitä pitäisi oikeasti kunnolla valvoa. Musiikilla, viihteellä, taiteella on iso kultturellinen arvo. Onnea palkinnostasi ja tsemppiä tulevaisuuteen!

Kyllä muusikkokin on ammatti siinä missä mikä muukin. Siitäkin huolimatta vaikka se on enemmän sesonki ja keikkaluontoista kuin tavallinen päivätyö.

Kyllä se jos mitään tukia ei artisteille anneta niin johtaa siihen,että yhä vähemmän on ihmisiä jotka tekevät vakavasti musiikkia. Nytkin käytännössä monet suomalaisetkin yhtyeet ovat joutuneet tekemään hirveästi hommia saadakseen depyyttilevynsä ulos ja koko omaisuus on käytännössä ollut laitettuna levyn tekoon. Esim Poets Of the fall ensimmäisen albuminsa aikoihin.

Miten ihmeessä kysyntäää on niin paljon jos on myös hirveän paljon ihmisiä maailmassa, jotka eivät ole valmiita maksamaan musiikista sitä kuunnellakseen.

Minä heitän loppuun. Mitä jos tavallisella duunarilla ei olisi mitään etuja? Käteen jäisi vain työssä verojen maksamisen jälkeen tienattu palkka.

Ei hirveän moni artisti elätä itseään nykypäivänä enää pelkällä radiosoitolla ja levyjen myymisellä. Korkeintaan ne maailman eniten myyvät ja soitetuimmat jos nekään.

Melkoisen suppea käsitys on musiikista edellisellä kommentoijalla. Miten veikkaat, että uudet artistit pääsisivät pinnalle, jos mitään tukia ei olisi. Missä bändit ja muut harjoittelisivat? Vai pitäisikö yleisön tietoisuuteen päästä vain Idolsin kautta tai pahimmassa tapauksessa vanhempien rahoilla niinkuin esim. Rebecca Black?

"Chisu heittää lopuksi kysymyksen ilmoille, mitä tapahtuisi jos kaikki musiikki poistettaisiin maailmasta?"
Näin ei tapahtuisi vaikka muusikoilta poistettaisiin loputkin tuet. Markkinataloudessa on sellainen asia kuin kysyntä ja tarjonta. Artistit jotka oikeasti osaavatkin jotain, saisivat kyllä korvauksen työstään kuten kuuluukin, korkeintaan ne jotka vain luulevat osaavansa (laulaa), karsiutuisivat pois.

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.