yle.fi


Emma-voitto nostaa artistiin uuteen sarjaan

Emma Gaalassa palkitaan huomenna Suomen viime vuoden parhaat artistit. Toisin kuin ulkomailla, Suomessa gaalamenestys ei takaa piikkiä levymyynissä. Se on kuitenkin tärkeä merkkipaalu artistin uralla.

Viime vuoden Emma Gaalan menestyjät nousivat gaalan jälkeen albumilistalla maltillisesti. Chisu, Samuli Putro ja Anna Puu nousivat muutamia sijoja. Sony Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen yhtyy käsitykseen, jonka mukaan levymyynti nousee vain vähän gaalan jälkeen. Hänen mielestään osittain sen takia, että jotkin levyistä on julkaistu reilusti edellisvuoden puolella.

Valtasen mielestä gaalan merkitys näkyy myöhemmin artistin uralla.

- Se sementoi vahvan brändin ja se on yksi mitali artistin rintaan - se on yksi julkinen tunnustus. Kun artisti tekee seuraavaa levyään, hän tietyllä tavalla lähtee jo Emma-voittaja-tasosta tai lainausmerkeissä kultalevy-platinalevy artistin tasosta.

Emmat jaetaan huomenna Espoon Barona Areenalla ja tapahtumaa voi seurata YleX Areenassa klo 20.10 alkaen. Jenni Vartiainen on gaalan ennakkosuosikki, sillä hän on ehdolla peräti seitsemässä eri kategoriassa ja on tehnyt viime vuoden myydyimmän albumin, Seilin. Myös Palefacella, Happoradiolla ja Pariisin Keväällä on mahdollisuudet useampaan Emmaan.

Tägit:

Kommentit

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.