yle.fi


Nämä popparit ovat ehdolla Teosto-palkinnon saajiksi

Teosto-palkinnosta kilpailee tänä vuonna koko joukko ansioituneita popmuusikoita. Listalta löytyvät mm. Chisu ja Paleface.

Palefacen Helsinki - Shangi-La -albumi on voittanut useita palkintoja ja saanut osakseen runsaasti kiitosta. Chisun tuottama, säveltämä ja sanoittama Vapaa ja yksin -levy on niin ikään ollut suurmenestys. Chisu on Suomen pophistorian ensimmäinen nainen, jolle on jaettu Vuoden tuottajan Emma-palkinto.

Myös pitkänlinjan porilainen rockyhtye Circle on ehdolla havitellun palkinnon saajaksi.

Teosto-ehdokkaana on niin ikään vastikään Parhaan iskelmäalbumin Emman voittanut Tuure Kilpeläinen, joka on urallaan tehnyt biisejä myös mm. Jonna Tervomaalle, Anna Puulle ja Jipulle.

Pop- ja rockpuolen vaikuttajien lisäksi ehdokaslistalta löytyvät kansainvälisesti tunnustettu nykysäveltäjä Kaija Saariaho, säveltäjä Sebastian Fagerlund, kanteletaiteilija Vilma Timonen kvartettinsa kanssa sekä saamelaisartisti Wimme.

Teosto-palkinto on suuruudeltaan 40 000 euroa ja sen on aiempina vuosina saanut mm. PMMP ja Jori Sjöroos. Tänä vuonna palkinto jaetaan 14. huhtikuuta - viime vuonna sitä ei jaettu lainkaan rahallisista syistä johtuen.

 

Tägit:

Kommentit

Käynnissä

  • Sippo Uudet sivut. UUUUUUU!
  • Toni Aina hyvä vaihtoehto, jos ei keksi muuta sanottavaa: aöfjsdhakfdähäkadhäfdga!
  • Olli Kaikkien odotusten vastaisesti Fast & The Furious Five oli kelpo elokuva ja The Rock niin huono näyttelijä, että melkein hyvä.
  • Tytti Sai just kilon porkkanoita Lovexin Theonilta! http://tinyurl.com/6a7kd8q
  • Jussi Pitäisköhän ruveta käyttämään jamaikan aksenttia arkielämässä? Bumbklaaaaat
  • Tapsa Kohta viedään Ainoa spiikkauskoppiin.