Poliisin pimeä puoli

Seppo Kolehmainen on vuoden alussa aloittavan uuden Poliisiammattikorkeakoulun rehtori, jonka vastuulla on kaikkien Suomen poliisien koulutus.

Ehkä suurin häntä odottavista haasteista on korjata tilastoja, jotka piirtävät synkän kuvan tasa-arvon toteutumisesta poliisin sisällä. Lähes joka kolmas naispoliisi kertoo kokeneensa töissä seksuaalista ahdistelua. Syrjintä on yleistä, naisten on vaikea edetä urallaan ja palkankorotukset jäävät saamatta. Ongelmista puhuvia pelotellaan ja suorastaan uhkaillaan.

Mitä voi tehdä äijävaltaisen työkulttuurin tasa-arvoistamiseksi? Pitäisikö poliisien koulutusta muuttaa? Entä missä kulkee hurtin huumorin ja ahdistelun raja?

Studiossa Seppo Kolehmaista sparraavat mm. poliisin tasa-arvoasioista vastaava hallintoneuvos Tiina Eränkö, machokulttuuria tutkinut ylikonstaapeli Anna-Kaisa Heinämäki, poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen, alipäällystökoulutusta läpikäyvä vanhempi rikoskonstaapeli Mikko Karppi, maanpuolustuskorkeakoulun dosentti ja johtamisekspertti Heikki Siltala ja ahdistelun vuoksi ammattia vaihtanut ex-poliisi.

TV1 maanantaina 26.11. klo 21.55

Anna neuvo >

Lhet linkki

Esitysaika

Härkää sarvista TV1:ssä maanantaisin noin 22.00

YLE Areena