ANGELA ANDERS, jota näyttelee Marika Parkkomäki

Angela Anders on sarjan alkaessa 23-vuotias ranskan kielen opiskelija. Hän on omaperäinen, rikkaan suomenruotsalaisen suvun kasvatti.

Sarjan alussa, kesäkuussa 1939, Angela palaa laivalla kotiin yhdessä tätinsä miehen Gabrielin kanssa. Heillä on ollut jo muutaman kuukauden kestänyt suhde, jonka Angela haluaa lopettaa. Erosta huolimatta heidän rakkautensa ei ole loppu ja Angela ja ajan tuulet -sarja seuraa heidän rimpuiluaan rakkaudessaan.

Angelan tahto on vapaa ja hän seuraa tunteitaan, silloinkin kun koko suku on häntä vastaan.

 
GABRIEL BERGGREN, jota näyttelee Risto Tuorila

Gabriel on Yhtyneen Metallin johtaja, koulutukseltaan insinööri. Hän on kotoisin Käkisalmesta vaatimattomista oloista, mutta on sarjan alkaessa kokenut huiman nousun Yhtyneen Metallin johtoon. Hän on 45-vuotias ja naimisissa Karinin kanssa. Vaimo kuuluu Yhtyneen Metallin omistajiin. Heillä on kaksi tytärtä, Harriet ja Katarina.

 
KARIN BERGGREN OS. ANDERS, jota näyttelee Rea Mauranen

Karin omistaa yhdessä sisarensa Agneksen ja veljensä vuorineuvos Erik Andersin kanssa Yhtyneen Metallin. Hän on siis varakasta suomenruotsalaista sukua. Hän on naimisissa Gabrielin kanssa ja heillä on kaksi tytärtä.

Karin on organisointikykyinen ja tehokas nainen, mutta hänelläkin on surunsa.

Sarjan kuluessa hän oppii antamaan anteeksi.

 
AGNES ANDERS, jota näyttelee Petra Frey

Agnes on Angelan ja Jakobin äiti, leski. Sarjan alkaessa Agnes on vakavasti sairas. Silti hän on sairaalan eniten tupakoiva potilas.

Agnes on erikoinen nainen ja hän on kasvattanut omaa ajattelua myös tyttäreensä Angelaan ja poikaansa Jakobiin. Lapset ovat saaneet myös kasvaa itsekseen ja paljon myös yksikseen.

Agnes on kasvattanut lapset yksin, sillä heidän isänsä on kuollut kauan sitten.

 
ERIK ANDERS, jota näyttelee Esko Salminen

Vuorineuvos on suvun päämies, tottunut käskemään. Hän on nopea käänteissään, kova taktikoimaan, pisteliäs puheissaan. Sodan aikana hän palvelee Kansanhuoltoministeriössä. Erik pitää viskistä ja menee vanhoilla päivillään kihloihin hammaslääkärinsä kanssa.

 

JAKOB ANDERS, jota näyttelee lapsena Jaani Länsiö ja aikuisena Kristo Salminen

Jakob on jo lapsena tietoinen siitä mitä hän haluaa tehdä isona: "Minä haluan matkustella ja kirjoittaa kirjoja". Hän on naisten kasvattama, sillä isä on kuollut ja äitikin kuolee hänen ollessaan vasta 10-vuotias.

Aikuisena Jakob kapinoi sukua vastaan työskentelemällä Folketissa, vasemmistolaisessa lehdessä.

 
BENGT GRANBERG, jota näyttelee Kari-Pekka Toivonen

Bengt on Yhtyneen Metallin lakimies, joka joutuu kummallisella tavalla suhteeseen Angelan kanssa. Bengt rakastaa Angelaa, mutta saa vain vähän vastakaikua. Hän saa poliittisista syistä potkut Yhtyneestä Metallista ja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi Kannaksen linnoitustöihin vain vähän ennen talvisodan syttymistä.

 
THOMAS SCHMIDT, jota näyttelee Esa-Matti Pölhö

Saksalainen kapteeni, joka on loukkaantunut vaikeasti päähän. Hän kohtaa Angelan Lapissa loppuvuodesta 1943 ja seuraavana keväänä. Saksa on häviämässä sodan. Thomas tarttuu Angelaan kaikin voimin, sillä hän tuntee maailmansa romahtavan. Thomas palaa rintamalle ja joutuu vangiksi.

Angelan elämään hän palaa 15 vuotta myöhemmin kun viimeiset sotavangit vapautetaan Siperiasta.

Thomas on muuttunut mies.