PRESIDENTIN MIES, osa 3
Ma 7.12.1998 klo 21.20

On tapahtunut petos, tarkemmin sanottuna maanpetos. Valtakunnan tärkein salaisuus on vuodettu lehdelle. Presidentti, eduskunnan puhemies ja pääministeri yrittävät kuumeisesti selvittää, kuka on petturi. Kolmannessa osassa näemme presidentin miehen version tapahtumista.

Tv-käsikirjoitus: Mauno Saari
Kuvaus: Jouko Paavonen
Ohjaus: Timo Bergholm
Pääosissa: Pertti Sveholm, Antti Litja, Kari Heiskanen, Liisamaija Laaksonen.

 
Ihon aika: Anneleena Sipilä (vas.) ja Ritva Oksanen IHON AIKA
Ma 14.12.1998 klo 21.20

Elokuvan keskipisteessä on kirjailijan äidin suuri salaisuus, äidin mysteeri. Kirjailijan koko lapsuuden ja nuoruuden ylle levittäytynyt synkkä varjo, joka alkaa avautua pian äidin kuoleman jälkeen. Kuka äiti oli? Mitä hän halusi elämältä? Mitä tapahtui Viipurissa? Tv-elokuva Anja Kaurasen henkilökohtaisesta romaanista.

Käsikirjoitus: Michael Baran
Ohjaus: Tuija-Maija Niskanen
Pääosissa: Annaleena Sipilä ja Ritva Oksanen

 
Pala valkoista marmoria: Lasse Pöysti PALA VALKOISTA MARMORIA
Ma 21.12.1998 klo 21.20

Tragikomedia vanhuudesta, lemmestä ja jästipäisyydestä. Lasse Pöystin esittämä Ossi on tasainen mies, joka elämänsä viimeisillä hetkillä heittäytyy nuoruuden seikkailuihin, muuntautuu kameleontiksi ja saa käyttäytymisellään läheiset hulluuden partaalle. Ihmisen ikuinen haave olla hetken joku muu, suurempi, viisaampi, hullumpi, saa Ossissa täyttymyksensä. Elokuva perustuu Martti Joenpolven samannimiseen novelliin.

Tv-käsikirjoitus: Juha Lehtola ja Auli Mantila
Ohjaus: Matti Ijäs
Pääosassa: Lasse Pöysti

 
Vuoden viimeinen kesä: Merja Larivaara ja Esko Salminen VUODEN VIIMEINEN KESÄ
Ma 28.12.1998 klo 21.00

Nuori nainen, psykiatri, on elämänsä ensimmäisessä vakavassa kriisissä. Hän on muuttanut asumaan yksin, "sapattivuodeksi" kuten hän ratkaisuaan nimittää. Pienet lapset on pitänyt jättää kotiin miehen hoitoon. Avioliitossa on riittänyt rakkautta, mutta yhteiselämä ei vain ole ottanut sujuakseen. Pääkaupungin suuressa sairaalassa psykiatri törmää päivittäin ammattinsa eettisiin kysymyksiin, joiden kautta näkökulma laajenee yksityisen ihmisen lähipiiristä koko maailman tilaa kartoittavaksi.

Käsikirjoitus: Claes Andersson, Marjatta Lohikoski ja Veli-Matti Saikkonen
Ohjaus: Veli-Matti Saikkonen
Pääosissa: Merja Larivaara ja Esko Salminen

 
 
marraskuu 1998 tammikuu 1999

KUVAT: Jyrki Valkama (Presidentin mies, osa 3) ja Seppo Sarkkinen (Ihon aika) ja YLEn kuvapalvelu (Vuoden viimeinen kesä).