yle.fi

Juhon päiväkirja 16.9. - 20.9.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

16.9. Roncesvalles

Erikoista…vähän outoakin. Täällä taas. Hiljaisuus, Ranskan puolelta Pyreneiden yli työntyvä usvamassa. Kosteus alkaa tiivistyä ja vuorella olemisen fiilis alkaa tuntua iholla. Nojiri ja Japanin alpit nousee mieleen :)
Pitkä matka lentokoneella vaihtoineen väsyttää. En jaksa ajatella tulevaa. Sisällä syvällä on rauha ja lepo.
Hetki ennen nukkumaan menoa. Holvikaarisalin kerrossänkyrivistöt ja niiden lomassa hyörivät pyhiinvaeltajat. Vaimeaa puheensorinaa ja yöpuulle valmistautuvat kaikenmaalaiset…ihan kuin olisi jollain aikuisten lasten leirillä. Valot sammutetaan kohta ja pieni kiirus päällä jotta ehtii pakata hiukan valmiiksi aamua varten. Hymyilyttää. Tästä tää sitten alkaa! Tuttua ja silti alkavan seikkailun tuntua.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

17.9. Roncesvalles - Larrasoaña

Herätys ja alkusähellys pimeässä holvikaarisalissa aamu kuudelta on sekavaa. Ei vielä minkäänlaisia rutiineja. Toimintatavat ja tavarat eivät ole löytäneet omia toimivia uriaan ja paikkojaan. Ärsyttää tää kohellus – vähän.
Kun astun ”kirkkosalista” ulos aamun kuulauteen, on kylmä, pimeä ja tähtitaivas avautuu mykistävänä yläpuolelleni. Muutama askel ja täysikuu tulee nurkan takaa näkyviin. Melkein henkeä salpaa. Pyreneiden silhuetti häämöttää käsinkosketeltavan matkan päässä. Jostain sisältä syvältä nousee kiitos – gracias señor Jesus. On suuri lahja saada olla täällä taas.
Pena on mennyt jo. Lefan kanssa lähdetään tallustelemaan ja naiset tulee kun tulee. Sukelletaan pimeään metsään, jonka leveälle polulle siivilöityy kuun valo valtavien puulehvästöjen lävitse. Huu…unenomaista. Otsalamppu on tarpeen.

Otan matkalla paljon kuvia. Hyvä keino pitää tahti rentona ja iisinä. Pieniä kyliä laaksoissa, aamukasteen kyllästämiä peltoja, lehmiä kelloineen laitumella, auringon ensisäteitä. Ei osaa kuin ihmetellä vaan. Matkan ensituttavuus on etelä-korealainen Mon, kameran kanssa liikkeellä hänkin. myöhemmin päivällä lista alkaa täydentyä…Lee, Jesaja, Kelly, Jitka. Upeita ihmisiä ja vieläkin hienompia jutusteluja! Hyvä fiilis ekasta päivästä.

18.9. Larrasoaña - Pamplona

Iisi päivä, lyhyt matka, ei kuuma ja purtavaa sopivasti mukana. Vähän semmoinen siirtymäpäivän fiilis, kunhan päästään perille mentaliteetilla. Aamurukoukset ennen auringonnousua ehdin kyllä käydä läpi; kummilapset, pari saapunutta tekstarin muotoista rukouspyyntöä Suomesta ja ne tavalliset.
Tullaan koko matka Lefan kanssa. Jitka kulkee myös usein mukana. Lienee hänellekin luontevaa kun tuntee meidät molemmat jo. Ei jutella paljoa. Mielessäni huolehdin yösijasta ja siitä riittääkö rajoitettu sänkypaikkamäärä minulle ja meille. Ihan suotta murehdin. Jokin minussa yrittää kiirehtiä. Toistelen mielessäni – RAUHASSA, RAUHASSA. Nyt ei ole kuukauteen mihinkään kiire.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

19.9. Pamplona – Puente la Reina

Deluxe-aamu: talon väki herättää 06:00 eikä tartte huolehtia omasta kellosta, kuuleeko sen herätystä korvatulppine läpi vai ei. Isäntä pisti valotkin päälle joten voi pakata loput roippeet valoisassa!
Ja alakerrasta nousee tuoreen kahvin tuoksu! Mamma mia!
Tämän päivän kävelyt tuli tehtyä aamusta yksin. Iltapäivällä tultiin Teija ja Annen kanssa. Hyviä tyyppejä!! Ja mitkä jutut! Aivan loistavaa!

20.9. Puente la Reina- Estella

Aamun lähtö on taas hieno kokemus. Naiset jää vielä puuhastelemaan kun me miehet lähdetään tarpomaan. Lauma kylän ukkoja on lähdössä koirineen metsälle – pilkkopimeässä kauhee souvi päällä.
Ilma on sen verran kylmä, että T-paidalla tekee tiukkaa. Höngin ilmaan ja yritän pimeässä erottaa vesihöyryä. Mennään peräkanaa kuin veturit silloin tällöin toisillemme murahdellen. Ja hyvä niin.
Ei ole nyt oikeen juttutuulella, ei oikeastaan koskaan aamuhämärässä. Siinä on jotain sellaista mystistä ja pyhääkin, jotain sellaista jossa on hyvä olla ihan vain kahdestaan Jumalan kanssa.
Selkeästi on vielä sisäänajovaihe päällä. En ole vielä saanut kiinni Caminon ajatuksesta. Sydän ei ole vielä rauhoittunut ja mieli hiljentynyt. Mutta se kyllä tulee – ajallaan.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

watches replica (ei varmistettu) 19.8.2010 05:01

He was last employed bottega veneta bag full-time as the financial controller bvlgari replica watches of a small San Diego tag carrera telecom company. After he was panerai luminor laid off, Emadi began doing chanel belt some freelance consulting for a adobephotoshop cs3 real estate company. But he iwc pilot's watch spitfire said he needs something full-time replica Couple Jewelry with benefits.
I've done the networking tiffany rings thing, he said. I just burberry bags felt like I needed to bvlgari necklaces try something new. We'll see. edward piguet I'm not giving up.
GM's CEO Tiffany Couple Bracelets Steps Down Amidst IPO Talk
Auto tiffany wedding rings Giant's Recent Success Aside, Experts, prada fairy bag Critics Wonder: Why Offer Shares juicy couture jewellery Now?

19.7.2010 03:15

andatory for lv twenty year old aircrafts handbags sale will not be applicable replica handbags sale to this model. This cheap Chanel is because the BA wholesale Neverfull & Paris Speedy 609 is only seven louis vuitton bags years old in the cheap Chanel market today. The reason Chanel wholesale behind these regulations is 2009 Spring Handbags wholesale that aircrafts built twenty replica Chanel years ago may have parts that are no longer being manufactured thus putting flight u

Väistö&osuma (ei varmistettu) 23.1.2009 19:22

...kiire on kumma kaveri...ja kun oikein hiljaa, niin silti päässä suhisee...rauhaa näytää olevan turha jahdata tai edes maanitella...se on TÄYSIN meistä riippumaton...vaik ostais riippu-maton ja päättäis, että tässä se on:rauha.
Nölliltä kuulin, että sä oot näkysällä. Hauska nähdä näinkin!

Sini (ei varmistettu) 22.1.2009 12:12

Heissan! Mukavaa seurata reissuanne tv:n välityksellä. Opiskeluaikamme palaavat mieleen sinua seuratessa. Päiväkirjatekstisi kuullostavat/näyttävät niin sinulta. Siunausta elämääsi! NT28 rulettaa! :D

A-MU (ei varmistettu) 20.1.2009 16:21

Heippa Juho! Tosiaan hymy on tuotemerkkisi. Eilen Nonnan kanssa puhelimme Hesassa sinusta ja muista jasukolaisista. Kaikille unohtumatonta aikaa oli se, ja varmaan tuo keikkasi Espanjassa oli sitä myöskin. Kamisama no shukufuku ga anata to tomo ni aru yooni!!!

marjaana halttu-kotilai (ei varmistettu) 18.1.2009 18:53

hei Juho. Kiitos tästäkin retkestä. TV-taltiointien äärellä odotan hymyäsi. Aina se sieltä jossain vaiheesa pintaan putkahtaa. Noiden päiväkirjamerkintöjesi parissa olet vielä tutumman oloinen. Nyt jo perillä? Yhdessä kotimaistasi? Voi hyvin. Viitasaarelta -nen, -nen.

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
5 + 15 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki

Esitysaika

YLE Teema maanantaisin 26.4.2010 alkaen klo 20.15, uusinta tiistaisin myöhäisillassa ja perjantaisin klo 17.55

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena

Löytöretki on katsottavissa YLE Areenasta 30 päivää ensi lähetyksestä lähtien.