yle.fi

Juhon päiväkirja 26.9. - 28.9.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen
26.9. Belorado – San Juan De Ortega

Ensimmäinen päivä jolloin pitkähihaista ei tarvinnut paljoa riisua. Kokeilin kerran mutta tulin hyvin äkkiä katumapäälle. Aamukahvia juodessa tuolla puolen lämpöasteet näyttivät + 9 C!! Suomessakin on varmaan lämpimämpää!
Perillä San Juan de Ortegan luostarissa kylmää hohkaavien kiviseinien ympäröimänä hymy ei irronnut sen helpommin. Mamma mia! Oli vedettävä jokainen vaatekappale päälle mitä rinkasta löytyi. Mutta nyt kun on taas lämmin, viinilasi tuossa pöydällä, ympärillä kylän ainoan baarin unettava puheensorina ja tuttuja naamoja jotka jatkaa vaellustaan seuraaviin kyliin niin tuntuu taas hyvältä.
Ei yhtäkään asiaa mistä pitäisi huolehtia, ei kiire mihinkään. Jos vain saan ruokaa illalla niin elämä on täydellistä omassa yksinkertaisuudessaan.
Päivän helmiä tarjoili Jitka, joka löytyi parin päivän tauon jälkeen polun varrelta lounasta syömästä. Kelly ja alkuun piikikkäältä vaikuttanut ruotsalaisnainen tarjoilivat upeita aforismeja ihan juuri äsken. On se vaan jännä miten me kaikki kanssakulkijat käymme yhdessä sinne jonnekin yhä syvenevään laaksoon, jossa Jumalan kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä. Miten hienoja ajatuksia, miten hienoja ihmisiä!! Toisten kanssa kuljemme vain päivämatkan, toisten kanssa koko matkan loppuun asti, tietämättä silti, kuinka pitkään saamme yhteistä tietä taivaltaa.

YLE kuvapalvelu/Juho Juutilainen27.9. San Juan de Ortega – Burgos

Jäätävä yö San Juan de Ortegan luostarissa ja aamuauringon paljastamat jäätyneet talojen ikkunat alhaalla laakson kylissä eivät onnistuneet kangistamaan eilistä ajatustyötä merkityksen tuottamisesta.

Haluan elämäni olevan täynnä merkitystä ja sisältöä niin että se mitä teen voisi todella merkitä jotain ikuisuudessa. Vähän niin kuin ”Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme ”- elokuvan kuolematon lause ”se minkä kuiskaat tässä ajassa, kaikuu ikuisuudessa”. Menee ihan kylmät väreet kun ajattelenkin sitä. Rukoukseni on että olemassa olevan elämäni jokainen tapahtuma voisi tuottaa juuri sen merkityksen ja tarkoituksen täydellisenä – jota varten ne on minulle annettu ja suotu. Ne on niitä talentteja kädessäni, jotka haluan käyttää viisaasti merkityksen tuottamiseen. Kunpa vain osaisin!

28.9. Burgos - Hontanas

Aika – siitä muodostui päivän punainen lanka. Meidän kuuden yhteinen aamiainen jutteluineen siellä jossakin reitin varren kylässä toi monenlaisia siemeniä tarjottimelle, joista alkoi itää monenkirjava ajatusten rykelmä kuumalle mesetalle pohdittavaksi.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen
”Suuri Hän on ” biisin hoilailu lukitsi kaiken lopulta Jumalan suuruuden ympärille. Aika on hänen edessään kuin viivoitin omassa kädessäni; Hänen itsensä luoma universumi ja sen lineaarisen historian kaikki tapahtumat alusta loppuun ovat hänelle läsnä tässä ja nyt samanaikaisesti. Hänellä on jatkuva access historian jokaiseen hetkeen menneisyydessä ja tulevaisuudessa, kaikki on hänelle nyt-hetkeä!

Mesetan kuumuus ei tuntunut missään ajatuslaukan rinnalla ja eiköhän Hontanas tullut liian aikaisin – neliravi katkesi kuin seinään. Varvasosaston tuska hulmahti takaraivossa saman tien ja lopulta totesin että onneksi oltiin perillä!

 

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

Nina (ei varmistettu) 29.1.2009 01:09

Kiitos Juho päiväkirjamerkinnöistäsi! Olen saanut niistä omille epämääräisille ajatuksilleni jonkinlaisia suuntaviivoja. Mitä minusta jää jäljelle, miten rakentaa elämään merkitystä - tajusin näiden kysymysten olevan akuutteja ja tärkeitä myös omassa elämässäni. Ja kun kysymykset selviää voi alkaa etsiä vastauksia, kuinka hienoa!

Sinun ja muiden kulkijoiden matka lienee jo ohi, mutta onneksi me TV:n katsojat saamme vielä seurata sitä! Jännitysnäytelmä jatkuu! :)

Kaikkea hyvää Sinulle ja muille matkalaisille!

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
10 + 0 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki

Esitysaika

YLE Teema maanantaisin 26.4.2010 alkaen klo 20.15, uusinta tiistaisin myöhäisillassa ja perjantaisin klo 17.55

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena

Löytöretki on katsottavissa YLE Areenasta 30 päivää ensi lähetyksestä lähtien.