yle.fi

Juhon päiväkirja 3.10. - 6.10.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen3.10. El Burgo Ranero - Mansilla de las Mulas

Karmiva yö. En tiedä kuinka monta kimpussani oli, mutta niitä oli aivan liikaa. En tiennyt mitä ne olivat, mutta tykyttäviä paukamia syntyi hirvittävää tahtia. Joku oli puhunut bedbugeista. Ortegan luostarista alkanut örkki-hyökkäys saavutti tänä yönä huippunsa. Laskin aamuyön kelmeässä wc:n valossa puremien summaksi yli 50. Koko päivän tuntui kuin sama kuhiseva tehtailu jatkuisi vaatteideni alla. Ainoastaan liikkeellä oleminen helpotti oloa.

Perillä Mansilla de las Mulasissa paikallisen alberguen tomera Laura-emäntä tiesi mitä on kysymys ja pisti tuulemaan. Vaatteet ja makuupussi menivät 60:een pesuun samoin tein. rinkka työnnettiin myrkkyjen kera mustaan jätesäkkiin puhdistumaan ja minut passitettiin lääkäriin tutkittavaksi. Toinen pakara sai tuta kortisoni- ja antihistamiinipiikit ja lääkekuuri päälle. Pari tuntia ja kiirastulen liekit alkoivat sammuilla.
Mikä suloinen rauha ja hiljaisuus!

5. 10. León - San Martín del Camino

Huonoista lähtökohdista syntyi lopulta outo ja mieleenpainuva päivä. Penan luostarissa tarjoamat lähtöteet vei mainiosti Leónin ulkopuolelle, josta univajeesta ärtynyt vatsa ja nouseva kuume alkoivat viedä jonnekin horteen rajamaille. Ajatus oli täysin seis.

YLE Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

Seurasin jossakin vaiheessa melankolista musiikkia soittavaa kansanmusiikkiryhmää pitkin aavemaisen kaupungin tyhjiä kujia, seuraavassa hetkessä huomasin seisovani reppuineni täpötäydessä kirkossa satojen ihmisten velloessa ovista sisään ja ulos Ave Marian kuuluessa jostakin etäältä. Muistan mummot jotka kävivät nykimässä hihoja ja kuiskaamassa ”Buen Camino”. Hetki sen jälkeen olin ilmeisesti moottoritieliittymäsiltojen katveessa ja kuulin selittäväni suomalaista ihastustaan muistelleelle saksalaiseläkeläiselle, kuinka hänen tulisi hoitaa alkavaa penikkatautia…”Yes, put your feet to the cold water…ibuprofein…yes.”

Rukoilin Jumalaa että jaksaisin. Jossakin vaiheessa Lenny Kravitzin ”Rock’n’Roll is dead” vei eteenpäin. Maisema muuttui tasangoksi ja kuumassa auringonpaahteessa hoiperrellessani mielen tulvahtivat tuhannet Jenkeissä ajetut kilometrit. Olisin voinut melkein vannoa käveleväni valtatie 66:n varressa jossakin Texasin tai New Mexicon tienoilla. Onneksi Lefa soitti ja tarkisti oliko kaikki OK. Olin siis Caminolla.

6.10. San Martín del Camino - Astorga

”Älä kiirehdi erämaasta pois ennen kuin tiedät, mikä on se siunaus minkä tulet sieltä saamaan.” Ei ollut ensimmäinen kerta kun mietiskelin näitä Jaakobin sanoja. Caminoni keskimmäistä ja monella tavalla tasaista mesetan vaihetta leimasi fyysinen kamppailu selviämisestä eteenpäin. Ajatus tuntui käyvän lähinnä nollakierroksin tai kiertävän kehää entisten ympärillä. Tänään tie alkoi nousta mesetalta kukkulalle. Minkä siunauksen sain mukaani elämäni seitsemän vuoden erämaakaudesta?
Yle Kuvapalvelu/Juho Juutilainen

 

 

Pirjo (ei varmistettu) 15.2.2009 14:54

Hei Juho. Toivottavasti lutikkasotasi on onnistunut ja pääset niistä eroon. Ei se kyllä helppoa ole. Puhun kokemuksesta. Sain jotain tällaisia ystäviksekseni Etiopiasta ja siitä seurasi kolmen kuukauden näytelmä rasvauksineen, pesemisineen, kaaameine kutisemisineen ja raappimisineen. Ja lääkärit miettivät. Punkkeja vai mitä. Vai jotain erikoislutikoita. En kerro enempää, ettet säikähdä. Uskotaan, että Espanjan lutikat ovat kiltimpiä kuin Etopian elukat.

Päivänsäde (ei varmistettu) 11.2.2009 20:14

Juho olet ilopilleri ja samalla syvällinen.

Teidän kaikkien merkintöjä on ollut mahtavaa lukea. Jokaisella on niin erilaiset lähtökohdat lähteä Santiagolle.
Tuo Jaakobin kommentti tuossa yläpuolella kirjoituksessasi on monia ajatuksia herättävä. Miksi kaikki aina haluvat tuskasta pois? Juuri sehän ihmistä kasvattaa. Miksi se on niin vaikeaa? Voiko taitoa kehittää?

Olen varma, että löydät sen mitä lähdit sisimmästäsi etsimään. Te kaikki löydätte - ennemmin tai myöhemmin. Seitsemän vuottasi tuli juuri sen vuoksi, että ensin elit elämääsi ja sitten sinut katsottiin riittävän päteväksi ottamaan vastaan vähän kärsimystäkin. Eikös kaikki timantit muodostu kovassa kuumuudessa tai ainakin puserruksessa täydellisiksi?

Löytämisen riemua.

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
1 + 0 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki

Esitysaika

YLE Teema maanantaisin 26.4.2010 alkaen klo 20.15, uusinta tiistaisin myöhäisillassa ja perjantaisin klo 17.55

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena

Löytöretki on katsottavissa YLE Areenasta 30 päivää ensi lähetyksestä lähtien.