yle.fi

Teijan mietteitä caminon jälkeen

Istun olohuoneessa ja katselen ikkunasta ulos. Näen Pyhän Olavin kirkon ja palaan ajatuksissani elokuun loppuun, hetkeen, jolloin vietin eväsretkeä kirkon kallioilla yhdessä rakkaitteni kanssa; Petrin, nykyisen avomieheni, vanhemman tyttäreni Jennin, hänen miehensä Tonin ja ihanien lasten Luukaksen ja Romin sekä kuopukseni Nooran kanssa. Myös vanhempani olivat mukana retkellä.

 Maarit Vilppola

Keskustelimme Löytöretkestä, siitä miten kuukausi sujuu poissaollessani ja mikä lie matkan
vaikutus meille kaikille. Vanhempani taisivat eniten huolehtia siitä, miten jaksaisin, tytöt lupasivat pärjätä ilman äidin läsnäoloa ja Petri lupasi parhaansa mukaan kantaa vastuun arjen sujumisesta. Tuolloin en aavistanut, että kuukausi muuttaisi elämämme.

Paluu arkeen matkan jälkeen sujui kompastellen. Olin henkisesti edelleen caminolla ja arkeen palaaminen vei aikaa. Kotiinpaluuni oli odotettu tapahtuma: vanhempani huokasivat helpotuksesta, Jenni oli tyytyväinen kun äidin kanssa sai taas pälpättää puhelimessa päivittäin, Noora biletti nuoruuden innolla kuin elämässä muuta ei olisikaan ja Petri kävi omaa caminoaan; kuukausi erossa ja vastuun kantaminen olikin raskaampaa kuin alkuun kuvitteli.

Puimme suhdettamme ja sen merkitystä itsellemme ja toisillemme, jolloin totesimme, että yhdessä olemme vahvempia. Camino antoi varmuuden, rohkeuden ja luottamuksen elämään tässä hetkessä, katsomaan tulevaisuuteen ja jättämään menneelle hellät hyvästit hyväksyen asiat omaan elämääni kuuluvina.

Tammikuussa muutimme yhteiseen kotiimme; sain avomiehen, joka seisoo rinnallani ja on tukenani, tytöt saivat isäpuolen, joka rakastaa heitä ehdoitta ja Luuksi ja Romppu papan, jonka kanssa tehdään vielä lukuisia lapin vaelluksia ja koetaan yhdessä monia hauskoja hetkiä. Elämä ei ole itsestäänselvyys, sen tähden olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saan viettää läheisten kanssa ja sanoa: olet minulle tärkeä, rakastan sinua.

Kiitos monista yhteydenotoista, joita olen saanut niin ystäviltä kuin tuntemattomiltakin; teidän tuellanne on ollut valtava merkitys. Toivon kaikille aurinkoista kevättä Ulrich Schafferin sanoin: Minä iloitsen meidän vanhenemista kasvoistamme, lisääntyvistä rypyistä mutta myös kypsyydestä. On mukavaa vanheta ja tietää ettei mikään ole ollut turhaa. Että jäljet jotka elämä on jättänyt ihoon ovat avanneet ovia uuteen.

Eila Andersson (ei varmistettu) 2.6.2010 13:59

Hei Teija!
Katselen täällä Tukholmassa teidän matkaanne vasta nyt. Olen nähnyt vain kaksi osaa, joten mitään kokonaivaltaista kuvaa en ole voinut saada. Olin itse siellä rämpimässä samaan aikaan, mutta emme tavanneet koka kuljimme vain noin Leonista asti. Nyt teimme homman uusiksi mieheni kanssa pari viikkoa sitten. Tällä kertaa onnistuimme menemään sen matkan 8:ssa päivässä, mutta polviin se otti, varsinkin O´Cebreiron nousu.
En tiedä luetko enää edes tätä, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan minkälaisia tuttavuuksia te loitte muihin kulkijoihin.
Muuten äitini asuu siinä Vammalan keskustassa ja minäkin liikun siellä 4-5 kertaa vuodessa. Voitais vaikka mennä torille kahville, jos joskus on aikaa.
Caminoterveisin
Eila
P.S Pikapuoliin haastattelevat minua Ruotsin suomenkielisessä radiossa juuri tästä vaelluksestani.

vaeltaja (ei varmistettu) 17.4.2009 19:17

Onnea roppakaupalla! Ihanaa, että elämääsi kuuluu noin ihania asioita. Sinulla on Mies isolla M:llä, koska hän osasi ottaa caminon vaikutuksen myös itselleen. Ehkä koette vastaavanlaisen vaelluksen joskus myös yhdessä.
Kaikkea hyvää arkipäivääsi, anna kevätauringon paistaa sieluusi asti!

Leena (ei varmistettu) 10.3.2009 12:24

Olet ollut minun "suosikkivaeltajani " ohjelmassa . Olin itsekkin siellä
syyskuussa Leonista lähtien .Täytin 60v. tuolla matkalla . Kyllä sen
jotenkin jälkensä on jättänyt ja kaipaan taas siihen erikoiseen tunnelmaan
joka on vaeltajien keskuudessa ja yksinkin kävellessä.Ajattelin lähteä
toisen kerran ja kävellä Portugalin suunnasta . Siinä saattaa kyllä
eka kerran hohto kadota .

Kaikkea hyvää elämääsi !!

Timo (ei varmistettu) 7.3.2009 20:02

Terve,
mielenkiinnolla olen seurannut caminoa. Tämä on ollut katsojillekin avartava kokemus. Olet ollut rohkea monitavoin, kiitos.
Kirjoitin Lefan päiväkirjaan samalla tavalla:
Voimaa!
-T-

Kirjoita uusi kommentti

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <br><p><span><table><tr><td><h2><h3><h4><a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img><hr><div><fieldset><legend><label><input>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Lisätietoa muotoiluasetuksista

Varmenne
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.
7 + 13 =
Ratkaise tehtävä ja syötä vastauksesi. Jos kysymys on esim. 1+1, syötä 2
Lähetä linkki

Esitysaika

YLE Teema maanantaisin 26.4.2010 alkaen klo 20.15, uusinta tiistaisin myöhäisillassa ja perjantaisin klo 17.55

YLE Areena

YLE Areena

YLE Areena

Löytöretki on katsottavissa YLE Areenasta 30 päivää ensi lähetyksestä lähtien.