yle.fi

Mobiili Areena

YLE.mobissa on kaksi Areenaa: Podcast Areena äänitedostoja varten ja Mobiili Areena videotiedostoja varten. Paitsi tiedostomuodossa Areenoiden merkittävä ero on myös siinä, että podcastit voit ladata omaan puhelimeesi ja kuunnella silloin kun tahdot, videot taas eivät tallennu puhelimeen vaan ne katsotaan ikäänkuin "suorina" lähetyksinä.

Podcastit ovat  mp3-tiedostoja. Erityisesti pitkien lähetysten äänenlaadun tason on madallettua mobiililaitteille sopivammaksi. Avatessasi haluamasi podcastit valikosta sinulla on mahdollisuus joko kuunnella yksittäinen jakso tai tilata tämä podcast päivittyväksi puhelimeesi.

YLE.mobin podcast tarjonta on sama kuin YLE.fi:ssäkin. > Tutustu valikoimaan. 

Videoiden katselemiseen Mobiili Areenassa tarvitset mediasoittimella varustetun matkapuhelimen, sekä riittävän nopean datayhteyden. Voit käyttää katseluun halutessasi matkapuhelinoperaattorisi 3G-, 3.5G-yhteyttä tai vaikkapa WLAN-yhteyttä. Tarkista matkapuhelimesi ohjeista, miten mediasoittimen käyttämä datayhteys valitaan. On myös syytä huomata, että mikäli et käytä WLAN-yhteyttä, videot kuluttavat suhteellisesti paljon mobiilidataa, josta matkapuhelinoperattorisi veloittaa sinua oman hinnastonsa mukaisesti. Esimerkiksi korkea videolaatu kuluttaa minuutin aikana noin kaksi megatavua dataa, keskitasoinen noin 600 kilotavua ja matalin laatu noin 250 kilotavua.

Videolaatuja tarjotaan kolme erilaista:
- Matala (32kbit/s)
- Keskitasoinen (76kbit/s), sekä
- Korkea (244kbit/s)

 

Applen iPhone:lle ja iPod Touch:ille tarjotaan kaksi videolaatua:
- Keskitasoinen (76kbit/s), sekä
- Korkea (244kbit/s)

Huomaa, että Apple iPhone:ssa saattaa esiintyä ongelmia kestoltaan pitkien, yli 10 minuuttisten videoiden toistamisessa.

Mikäli videokuvassa esiintyy nykimistä, tai se ei toistu moitteettomasti, kokeile videolaadun vaihtamista videosivulta sijaitsevalla linkillä.YLE:n matkapuhelinvideot ovat kaikki 3GPP-standardin mukaisia. Lähes kaikki 3G-matkapuhelimet pystyvät toistamaan standardin mukaisia videoita.

Valikoimassa on uutisia, ajankohtaislähetyksiä, lastenohjelmia, lotto, Jumalanpalvelus, kotimaista draamaa jne. jne.

Lähetä linkki

Teksti-tv

Mobiilipalvelujen esittely Teksti-tv:ssä, sivu 384