yle.fi

TV-pelit

YLEn ohjelmistossa olevat TV-peleja pelataan kännykällä. Tässä pelien ohjeita, tarkat lähertysajat löydät YLE.fi:n ohjelmaoppaasta, Teksti-TV:n sivulta 302 tai YLE.mobin ohjelmaoppaasta.

OK-Oikea kysymys

Pelistä kaksi vaihtoehtoa: tv-peli ja mobiilipeli

Mobiilipeli
Voit pelata milloin vaan! Rekisteröi itsellesi nimimerkki lähettämällä tekstiviesti OK NIMI BBBB (BBBB=valitsemasi nimimerkki) numeroon 17125 (0,60e). Nimimerkin luominen on vapaaehtoista eikä ole ehto pelaamiselle.

Kännykkäpelin voit käynnistää aina halutessasi. Kännykkäpelin voit käynnistää lähettämällä tekstiviestin OK numeroon 17125.
Yksi vastaus maksaa 0,60 e eli yhden koko pelin hinta on 3.60 e.

Pelitietokone arpoo kysymystietokannasta kuusi kysymystä ja lähettää ensimmäisen Pelaajan vastattua kysymykseen saa hän automaattisesti seuraavan kysymyksen kunnes koko kuuden kysymyksen sarja on käyty läpi. Lopuksi pelaaja saa oikeat vastaukset (muodossa ABBCAA) sekä saamansa pisteet sekä sen hetkisen sijoituksensa ranking-tilastoissa.

Yksinpelissä vastausaika on 5 minuuttia kysymystä kohti ja ajan umpeuduttua peli hylätään. Mikäli vastaaminen kestää yli minuutin, ei pelaaja saa nopeudesta pisteitä lainkaan.
Vastausaika lasketaan kysymyksen lähetyshetkestä pelaajan kyseistä kysymystä koskevan oikean vastauksen saapumishetkeen järjestelmälle.

TV-pelin ohjeet, tulostaulukko ym. > OK-pelin verkkopalvelussa

MikäMikä-TV
MikäMikä-TV on interaktiivinen  tietovisa, johon osallistutaan tekstiviestein. Pelissä esitetään kysymyksiä ja kuhunkin kysymykseen neljä vastausvaihtoehtoa. Katsojilla
on minuutti aikaa vastata kysymykseen, jonka jälkeen oikea vastaus kerrotaan,
ja seuraava kysymys ilmestyy ruudulle. Pelissä vastataan ruudulla esitettyyn
kysymykseen lähettämällä oikean  vastausvaihtoehdon kirjain tekstiviestinä numeroon 17165. Viestin hinta on 0,95 euroa. Viestit lähetetään
muodossa M vastausvaihtoehto,  esimerkiksi M A.

Sudoku
Sudoku-pelissä pelaajien tulee täyttää 9x9-ruudukko numeroilla siten, että numerot 1-9 esiintyvät kukin vain kerran kullakin rivillä ja sarakkeella. Lisäksi ruudukko on  jaettu pienempiin  3x3-ruudukoihin; näihinkin tulee kukin  numeroista 1-9 vain kerran.
Vastaukset lähetetään tekstiviestillä numeroon 17165. Viestin hinta on
0,95 e. Viestit ovat muotoa M KOORDINAATTI NUMERO. Esimerkiksi
viestissä M A1 5, A1 on ruudukon  koordinaatti ja 5 siihen tuleva numero.

Piilosana
Piilosana on peli, joka vaatii yleistietoa ja hahmotuskykyä. Pelissä  esitetään kysymyksiä, joihin vastataan  lähettämällä oikea vastaus tekstiviestillä numeroon 17165. Viestin hinta on 0,95 euroa. Viestin muoto on  M SANA, esimerkiksi M HELSINKI.
Oikea vastaus löytyy myös piilosanaristikosta. Ristikossa on oikean vastauksen lisäksi muitakin sanoja. Täydet pisteet saa vain, jos vastaa oikein esitettyyn kysymykseen.

Tellus-tietovisa

Tellus-tietovisaan osallistuminen tapahtuu tekstiviestillä. Vastaamalla nopeasti saat enemmän pisteitä. Rekisteröidy lähettämällä viesti "T nimesi", esim. T Minttu numeroon 17113. Nimimerkin pituus voi olla 8 merkkiä.

Osallistu peliin lähettämällä T + vastausvaihtoehdon edessä oleva kirjain, esim T A numeroon 17113. Rekisteröitymällä pistesaldosi tallentuu järjestelmään.

Keräämällä tarpeeksi pisteitä nouset uudelle tietotasolle. Pelissä on seitsemän tietotasoa joita kuvaavat nimimerkin yhteydessä olevat lamput.
Viestin hinta on 0,95 euroa.

Lähetä linkki

Teksti-tv

Mobiilipalvelujen esittely Teksti-tv:ssä, sivu 384