yle.fi

Usein kysyttyä

Mistä YLE.mobi löytyy puhelimessa?
Kysessä on matkapuhelimille sovitettu internet-palvelu. Internet-yhteyden löydät usein maapallokuvakkeen kautta puhelimestasi. YLE.mobi toimii myös wap-selaimilla sekä erikseen puhelimiin ladatuilla perinteisten selainten pienversioilla, esim.  Opera Mini

 

Millä puhelimilla palvelu toimii?
Palvelun perustaso (uutiset, urheilu, Teksti-TV jne.) toimii käytännössä kaikilla matkapuhelimilla. Podcast Areena edellyttää mp3-tiedostoja tukevaa päätelaitetta ja Mobiili Areenan videot toimivat parhaiten kehittyneemmillä puhelinmalleilla ja 3g-verkossa. IPhonella toimivat podcastit sekä videot. Huomaa, että Apple iPhone:ssa saattaa esiintyä ongelmia kestoltaan pitkien, yli 10 minuuttisten videoiden toistamisessa.

Mitä, jos käytössä on ongelmia?

Runsaan viikon olemassaolonsa ajan yle.mobi palvelua on käytetty jo yli 300 erilaisella matkapuhelimella. Näiden puhelinten eri softaversiot, eri operaattorit, kytkykauppapuhelinten omat asetukset ja verkko-ongelmat voivat aiheuttaa sen, ettei palvelu toimi kuten pitäisi. Syitä jonkun palveluosion toimimattomuuteen voi olla satoja erilaisia, ja tässä niihin pari yleisintä ratkaisuehdotusta.

>>
Ota yhteyttä operaattoriisi
Ensimmäinen ohje ongelmatilanteissa on ottaa yhteyttä omaan operaattoriisi, mutta jonotusaika voi olla niin pitkä, että samassa ajassa ehdit jo itsekin tuunailla puhelintasi.

Aina Group 0404 500 500
DNA 044 144 044
Elisa 0800 95 050
GoMobile 0800 55 77 30
Kolumbus 09 62266922
Saunalahti 09 4243 0456
Sonera ( myös Zeroforty) 0800 17000
Telefinland 0404123123
Ålands Mobiltelefon Ab 0800 93553

Ongelmia videoiden katselussa?
Yhteysasetukset ovat aiheuttaneet ongelmia erityisesti videoiden katselussa. Etenkin Soneran asiakkailla yhteysasetus nimeltä Sonera Streaming ei toista videoita lainkaan. Kokeile tämän sijaan yhteyttä Prointeret tai Internet, joista jompikumpi yleensä toimii.

Myös RealPlayerin asetuksia kannattaa muuttaa. RealPlayer löytyy yleensä matkapuhelimen työpöydän Sovellukset-kansiosta. Valitse Asetukset > Yhteys > Verkko –valikosta oletusyhteysosoitteeksi sama kuin edellä. Poista myös samaisesta valikosta Proksi pois päältä.

Ongelmia sääpalvelun tai Mobishopin kanssa?
Jos haluat käyttää Mobishoppia tai Ilmatieteen laitoksen maksullista sääpalvelua, tulee yhteysasetukseksi wap, koska laskuttaminen on mahdollista vain wap-yhteyden kautta.

Eikö palvelu toimi ulkomailla?

Ulkomailla ollessasi voit käyttää muuten yle.mobia normaalisti, mutta erillismaksullisia osioita (Sää ja Mobishop) ei voi käyttää millään yhteydellä.

Mitä palvelun käyttö maksaa?

Palvelun käyttö on Ilmatieteen Laitoksen sääpalvelua ja Mobishopissa olevia myyntiuotteita lukuunottamatta maksutonta mutta muista, että operaattorisi perii käytetystä datasta datasiirtomaksun.

Ota datapaketti, jotta vältyt yllätyksiltä!
Jos käytät mobiilipalveluita ja erityisesti videoita ja audioita paljon, kannattaa hankkia kiinteähintainen datapaketti. Näin vältyt epämiellyttävältä yllätykseltä matkapuhelinlaskun saapuessa. Tarkastathan siis dataliikenteen hinnoittelun jo etukäteen!

Auta meitä parantamaan palvelua!
Lähetä meille palautetta. Jos sinulla on teknisiä kysymyksiä, kerro oma puhelinmallisi, operaattorisi sekä kuvaile ongelma mahdollisimman tarkasti. Muista myös liittää yhteystietosi mukaan, niin voimme palata asiaan.

 

Lähetä linkki

Teksti-tv

Mobiilipalvelujen esittely Teksti-tv:ssä, sivu 384