yle.fi

Suvi ja Johannes

 Arttu Ristmeri/Filmaattiset
Umpirakastuneet 19-vuotiaat, Suvi ja Johannes Honkanen, menivät kolmen kuukauden seurustelun jälkeen maistraatissa naimisiin salaa Johanneksen vanhemmilta. Satuhäissä parin liitto saa siunauksensa Yyterin hiekkarannalla sulhasen isän toimiessa pappina. Seremonian jälkeen rannalla vietetään hääjuhlaa piknik-henkisessä tilaisuudessa satapäisen juhlaväen ja satunnaisten auringonpalvojien silmien alla.

Nuoren parin häät osuvat ajankohtaan, jolloin Suvi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin. Ennen kirjoituksia Suvin on kuitenkin selvitettävä tuhti määrä rästissä olevia kursseja, joiden suorittaminen on lykkääntynyt mm. keväällä tehdyn häämatkan takia.

Johannes opiskelee valokuvaajaksi, mutta muutto Itä-Suomesta Siilinjärveltä morsiamen kotikaupunkiin Poriin, on toistaiseksi keskeyttänyt opiskelun.

Huoleton pari haluaa tehdä hääjuhlastaan ikimuistoisen kaikessa rentoudessaan. Heidän tavoitteenaan on viedä järjestelyt kunnialla läpi ilman stressiä. Mutta totuus on toinen.

-Kumpikaan ei osaa yhtään mitään ja kummatkin on aivan kädettömiä, tuskailee Suvin äiti, joka lopulta kantaa häistä suurimman vastuun yhdessä Suvin siskojen kanssa.

Itse asiassa nuoren parin hääjärjestelyt etenevät lähes täysin kaikkien muiden kuin heidän itsensä hyppysissä. Se johtaa lopulta riitoihin Suvin ja hänen sisarustensa välillä. Mitä lähemmäs h-hetkeä mennään, sitä enemmän tunteet kuumenevat.

Hääpäivän aattona jännitys tiivistyy: Suvin vanhemmat tapaavat ensi kertaa Johanneksen vanhemmat, eikä kaikki mene aivan ennakkosuunnitelmien mukaan. Mutta pahempaa on luvassa. Kaikki tekemätön työ alkaa kostautua Suville, joka huomaa vasta hääpäivänä unohtaneensa hankkia mm. hääkimpun. Itsesyytökset ja toisten moitteet kasaavat lopulta niin huonon omantunnon, että herkkä morsian romahtaa.

Parin rakkaustarina alkoi IRC-galleriasta, jonka sivulta Johannes yön tunteina klikkasi Suvin valokuvaan aavistamatta, että vain neljän päivän kuluttua hän matkustaisi halki Suomen Suvia tapaamaan. Suvi ei ollut seurustellut aikaisemmin. Itse asiassa Suvi oli inhonnut poikia, mutta muutamassa päivässä hänen päänsä oli mennyt pyörälle. Niinpä Johanneksen saapuminen Porin rautatieasemalle sai Suvin paniikkiin.

-No, mä sekoilin ihan hirveesti, ja mä harjasin hampaani varmaan ykstoista kertaa ja söin koko ajan purkkaa ja ostin jotain uutta suuvettä. Mä pelkäsin hirveesti, että mun henki haisee. Ja meikkasin tuhat kertaa ja sit lopulta kun mä menin sinne, niin satoi matkalla ja mun meikit levis ja hiukset kastu. Mut ei se haitannu.

Kolme päivää kestäneen Johanneksen vierailun aikana Suvi ei ollut kyennyt syömään, mikä oli alkanut vaikuttaa yhä rankemmin olotilaan. Suvi oli alkanut pyörtyillä ja puhua unissaan, ja se teki hoivailevaan Johannekseen lähtemättömän vaikutuksen. Siitä hetkestä alkoi Suuri Rakkaustarina.

> Katso kuvia kuvagalleriasta

Ohjelmassa esitetty musiikki
1. Sven Bengtsson och Medvind: Livet är ett äventyr (säv. san. Jerry Ylkänen, Antti Hirsiaho)
2. TUNNUS: Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus (säv. san. Pepe Johansson/Markus Koskinen)
3. Dusty Springfield: Son of a preacher man (säv. san. Hurley, John. Wilkins, Ronnie.)
4. Heart: Alone (säv. san. Kelly, Steinberg)
5. The Specials: A Message to You Rudy (säv. san. Robert Thompson)
6. Heart: I Love You (Wilson A., Wilson N., Knight, Hammond)
7. Honolulu Revivalists: Hawaii Hawaii
8. Yello: Oh Yeah (Blank Boris, Meier Dieter)
9. Bobby McFerrin: Don't worry be happy (säv. san. Bobby McFerrin)
10. Manfred Mann: Got My Mojo Working (säv. san. Foster, Preston)
11. Madness: Baggy Trousers (säv. san. Graham McPherson, Christopher Foreman)
12. The lively ones: Surf Rider (san. Edwards Nokie)
13. George Thorogood & The Destroyers: Bad to the bone (säv. san. Thorgood)
14. Erasure: A Little Respect (säv. san. Vince Clarke / Andy Bell)
15. Bright Eyes: First Day of My Life
16. Enya: Orinoco Flow (säv. sov. Enya / sov. Ryan, Nicky / san. Ryan, Roma)
17. My Boy (säv. san. Neil Young)
18. Enya: Watermark (säv. sov. Enya / sov. Ryan, Nicky)
19. The Turtles: Happy Together (säv. san. Bonner, Garry / Gordon, Alan)
20. TUNNUS: Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus (säv. san. Pepe Johansson/Markus Koskinen)

Lähetä linkki

Esitysaika

Satuhäät palaa ruutuun uusin jaksoin keväällä 2011.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma katsottavissa 7 vrk ajan ensilähetyksestä.
> Areenaan