Miten ruokkia pikkulintuja talvella?

 Vesa Vaarama / YLE
Vanha perinteinen kauralyhde ei enää tänä päivänä houkuttele pikkulintuja ruokintapaikalle, tiitiäiset ovat tottuneet paremmalle ruualle. Mutta mikä on se paras eväs, joka tuo vipinää lintulaudalle? Ja minkälainen ruokintapaikka kannattaisi tipusille laittaa, että nokkiminen hoituisi mahdollisimman näppärästi ja hygieenisesti?

Maa on vielä musta, mutta ruokintapaikkaa kannattaa jo vähintään suunnitella, jollei jopa perustaa. Linnut kyllä muistavat, mistä sitä parasta muonaa löytyy sitten kun lumi peittää maan ja ruokapaikat.

Minkälaisia vinkkejä sinulla on tipujen ruokintaan?

> Katso juttu

Tauno Perko (ei varmistettu) 21.11.2011 14:42

Minä tei linnuille ruokintapönttöjä vanhoista 5 kg kurkkupurkeista . Helposti sellainen syntyy ,kun leikkaa puolet pohjasta auki ja laittaa sopivan palan vanerilevyä alle, johon kiinnittää noin 2cm listat ja reunalistat. Listojen päälle purkki kiinnitetään ruuveilla tai rautalangalla. Kulmiin porataan reiät, joista laitetaan rautalangat puun oksiin. Osat eivät maksa mitään . Purkkeja saa ruokakaupoista ja vanerin paloja puutavaraliikkeistä. Näin syntyy kestävä ja helppohoitonen ruokintapönttö.

Inka Plit (ei varmistettu) 12.11.2011 10:19

Valtakunnallisen lintuharrastus- ja suojelujärjestö BirdLife Suomen talviruokintaohjeet löytyvät sivulta http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/talviruokinta.shtml

Tärkeitä seikkoja ovat mm. ruokinnan hygieenisuus, puhtaanapito sekä tarjotun ruuan soveltuvuus.

BirdLife Suomen asiantuntijat vastaavat tarvittaessa kysymyksiin osoitteessa toimisto@birdlife.fi tai numerossa 09 4135 3300 (ma-pe klo 10-15).

terv. Inka Plit
järjestökoordinaattori
BirdLife Suomi ry

Lähetä linkki

Esitysaika

 

 

 

Suomi express Areenassa

YLE Areena

YLE Areena
Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.

> Areenaan

Elävä arkisto

Elävä arkistoMuualla Yle.fi:ssä