historia

Historialliset kirjat pysäyttävät

Kulttuuriosaston kirjallisuuskeskustelu osoitti, että vanhat suosikit Päätalon ja Linnan tapaan puhuttelevat edelleen. Runoilija Erkka Filander sanoi, että kamppaileminen kirjallisuuden vaikeutta vastaan sytytti hänet kirjoittamaan ja opettaja Penjami Lehto, että hänen minäkuvansa on syntynyt kirjojen ja kirjakeskustelujan kautta.

Kuinka selvitä siitä, että selvisi keskitysleiristä?

Ruotsalaisen toimittajan Göran Rosenborgin kirja Lyhyt pysähdys matkalla Auschwitzista voitti arvostetun August -palkinnon. Se kertoo Auschwitzin keskitysleiristä selvinneen Rosenborgin isän tarinan, tarinan siitä kuinka hän yrittää jatkaa elämäänsä vieraassa maassa, Ruotsissa.
Ke 02.10.2013 @ 15:57Piia Latvala

Olitko lapsena salakuljettamassa Raamattuja Neuvostoliittoon?

Olitko lapsena mukana salakuljettamassa Raamattuja Neuvostoliittoon? Haluaisimme kuulla kokemuksistasi. Minkälaista oli olla mukana matkalla, jonka merkitystä et ehkä itse ymmärtänyt, vaikka erikoisen tunnelman aistitkin? Miltä Neuvostoliitto näytti lapsen silmin? Haluamme kuulla muistojasi!
Ke 25.09.2013 @ 17:01Piia Latvala

Raamattukuriirit - salakuljetusseikkailu itään ja takaisin

Suomesta on salakuljetettu itärajan ja Suomenlahden yli milloin mitäkin. Raamattuja salakuljetettiin Suomesta Neuvostoliittoon yli kaksikymmentä vuotta. Kirjoja vietiin rautaesiripun taakse miljoonia kappaleita 1960-luvulta alkaen. Yksi piilotti muutaman kirjan auki raksittuihin lapikkaiden varsiin. Toinen lastasi tuhansia kirjoja rakennustarvikkeiden ja talopakettien sekaan. Mikä vimma sai lähtemään kuriirimatkalle itään? Mitä salakuljetusmatkoilla tapahtui?

Sivut

Subscribe to RSS - historia