juokseminen

Ti 19.06.2012 @ 13:36Minttu Hahtola

42,195 kilometrin juhla

Päätimme sisareni kanssa ilmoittautua kesän alussa järjestettävälle Tukholman maratonille. Talven mittaan keräsin itselleni aimo annoksen paineita tiedottamalla maratontavoitteestani lähes kaikille ystäville, sukulaisille ja työtovereille. Koska juoksu täytti elämäni, siitä teki mieli turista. Ehkä juuri siksi Elävän arkiston tuottaja pyysi minua kirjoittamaan aiheesta.
Pe 11.09.2009 @ 16:55Jorma Kivistö/yle.fi

Maraton ei ole yksilölaji

Lenkkipolulla on aikaa miettiä monenlaista. Syksyn merkit ovat jo ilmassa. Lehdet alkavat putoilla. Muurahaiset eivät juoksentele pururadalla. Kesällä niillä olikin käynnissä melkoiset talkoot yhdyskuntansa yhteisen edun eteen. Muurahaiset saivat minut miettimään juoksijan yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Jos vaikkapa helikopterista katselisi maratonjuoksua, niin koko homma näyttäisi muurahaisten vaellukselta yhtä ja samaa polkua pitkin.
Pe 21.08.2009 @ 16:09Jorma Kivistö / yle.fi

Maratoonarin paluu – mitä se on?

Kesäloma on ohi ja edessä paluu arkeen. Lenkkeilyt jäivät neljän viikon aikana viiteen kertaan. Aloitin lomani Espanjassa 10 päivän lomalla. Loman loppusaldo oli muutama lisäkilo ja ahtaissa kengissä hankitut rakot, mikä esti lenkkeilyn heti loman jälkeen. Harvoista harjoituskerroista huolimatta loppuloman aikana lenkit pitenivät jopa yli 20 km pituisiksi. Tämän pituisia lenkkejä en ole ikinä ennen juossutkaan. Harvoja lenkkejä voinkin nyt perustella pitkien lenkkien vaatimilla pidemmillä palautumisjaksoilla.

Mielikuvaharjoittelulla maratoonariksi

Mielikuvaharjoittelu voi kuulostaa aluksi lähinnä vitsiltä, kun siitä puhutaan maratonin yhteydessä. Yleensä mielikuvaharjoittelu liitetään urheilun yhteydessä nopeisiin keskittymistä vaativiin suorituksiin, kuten golf-pallon lyömiseen tai vaikkapa korkeushyppyyn. Mutta mielikuvitus kannattaa ottaa avuksi pitempikestoistenkin urheilusuoritusten tueksi. Etenkin jos ei ole aikaa tai ei viitsi harjoitella fyysisesti niin paljon kuin ehkä pitäisi.
Ma 25.05.2009 @ 09:47Jorma Kivistö, yle.fi-toimitus

Maraton – leikkiä kuoleman kanssa?

#4   Viime syksynä lähdin kokeilemaan kuntoani hieman heikommin valmistautuneena. Kun ilmoitin asiasta 11-vuotiaalle tyttärelleni, hän sanoi: ”Älä mene, kuolet”. Ilmeisesti hänkin ihmetteli intoani, kun ei ollut nähnyt minua pahemmin harjoittelemassa, tai sitten kyse oli hänen joskus oudosta huumorintajustaan.
Ke 29.04.2009 @ 16:06Jorma Kivistö, yle.fi-toimitus

Lyö, väistä tai juokse!

#3   Kevät on jo lämmittänyt ja kuivattanut lenkkipolkuja hyvää vauhtia. Pian pääsee lenkkeilemään metsäänkin kuivin jaloin maraton tähtäimessä. Koska en talvella ja keväällä pidä lenkkeilystä liukkailla ja märillä keleillä, on pitänyt keksiä muuta liikuntaa. Joogan lisäksi viikkokalenteriini sopi mainiosti itselleni vain elokuvista tuttu laji, nyrkkeily – tai oikeastaan sen kevytversio, kuntonyrkkeily.

Sivut

Subscribe to RSS - juokseminen