Käyttäjän kivisjo profiili


Blogit on päivitetty 17.11.2014. Päivityksen yhteydessä sivustolle kirjautuminen muuttui, koska Yle Passi -järjestelmä poistettiin käytöstä. Vanha tunnuksesi on edelleen käytössä, mutta salasana täytyy päivittää. Päästäksesi kirjautumaan sivulle, klikkaa kirjautumissivulla välilehteä “Pyydä uutta salasanaa” ja syötä lomakkeeseen aikaisempi käyttäjätunnuksesi tai Passi-tietoihin tallennettu sähköpostiosoitteesi. Tämä lähettää väliaikaisen kirjautumislinkin sähköpostiisi jota voit käyttää kirjautumiseen sivustolle ja salasanasi päivittämiseen. Mikäli tarvitset uuden tunnuksen tai salasanan päivittämisessä on ongelmia, ota yhteyttä käyttäjätukeen (p. 5858).


Käyttäjän blogimerkinnät

Ti 22.09.2009 Matelijan maraton
Syksyn koitos, maraton, on nyt juostu. Tavoite päästä maaliin juoksemalla koko matkan toteutui. Kohtuullinen harjoittelukin näyttää nyt todistettavasti auttaneen. Aika parani 40 minuutilla verrattuna viime vuonna lähestulkoon harjoittelemattomana tehtyyn rutistukseen. Mutta tämä ei riitä. Tulevina vuosina aika pitää saada paremmaksi. Ajanparannusvinkit koskevat erityisesti Espoon Rantamaratonia, mutta ne voi ottaa soveltuvilla tavoilla käyttöön muillakin maratoneilla.
Pe 11.09.2009 Matelijan maraton
Lenkkipolulla on aikaa miettiä monenlaista. Syksyn merkit ovat jo ilmassa. Lehdet alkavat putoilla. Muurahaiset eivät juoksentele pururadalla. Kesällä niillä olikin käynnissä melkoiset talkoot yhdyskuntansa yhteisen edun eteen. Muurahaiset saivat minut miettimään juoksijan yksilöllisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Jos vaikkapa helikopterista katselisi maratonjuoksua, niin koko homma näyttäisi muurahaisten vaellukselta yhtä ja samaa polkua pitkin.
Pe 21.08.2009 Matelijan maraton
Kesäloma on ohi ja edessä paluu arkeen. Lenkkeilyt jäivät neljän viikon aikana viiteen kertaan. Aloitin lomani Espanjassa 10 päivän lomalla. Loman loppusaldo oli muutama lisäkilo ja ahtaissa kengissä hankitut rakot, mikä esti lenkkeilyn heti loman jälkeen. Harvoista harjoituskerroista huolimatta loppuloman aikana lenkit pitenivät jopa yli 20 km pituisiksi. Tämän pituisia lenkkejä en ole ikinä ennen juossutkaan. Harvoja lenkkejä voinkin nyt perustella pitkien lenkkien vaatimilla pidemmillä palautumisjaksoilla.
To 16.07.2009 Matelijan maraton
Nyt viimeistään, 12 juoksulenkin ja 150 km:n jälkeen, on aika tutkailla mille maratonille pitäisi tähdätä. Mahdollisuuksia on paljon.
To 18.06.2009 Matelijan maraton
Mielikuvaharjoittelu voi kuulostaa aluksi lähinnä vitsiltä, kun siitä puhutaan maratonin yhteydessä. Yleensä mielikuvaharjoittelu liitetään urheilun yhteydessä nopeisiin keskittymistä vaativiin suorituksiin, kuten golf-pallon lyömiseen tai vaikkapa korkeushyppyyn. Mutta mielikuvitus kannattaa ottaa avuksi pitempikestoistenkin urheilusuoritusten tueksi. Etenkin jos ei ole aikaa tai ei viitsi harjoitella fyysisesti niin paljon kuin ehkä pitäisi.

Sivut

Käyttäjän blogit

Tässä blogissa yle.fi-etusivutoimituksen toimittajat kertovat työstään ja ajatuksistaan, usein internettiin liittyen. Blogia kirjoittavat: Tapio Kantele, Jorma Kivistö, Ulla Kokko, Mika Marttinen, Milla Moisio, Maarit Piippo, Arttu Silvast, Samuli Sulamäki.
Yle.fi-toimituksen toimittaja ja maallikkomaratoonari Jorma Kivistö kirjoittaa maratonista ja siihen valmistautumisesta ilman tulospaineita.