päästökauppa

EU:n ilmastopolitiikka ja muutoksen tuulet

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola on taistellut parlamentissa menestyksekkäästi EU-komission ajamaa päästökauppaesitystä vastaan. Korholan mielestä monet muutkin EU:n suosimat ilmastonsuojelukeinot ovat huonoja ja tehottomia. Pahimmillaan ne ovat olleet aiheuttamassa maailmanlaajuisesti päästöjen lisääntymistä, kun tuotanto on siirtynyt maihin, joissa kasvihuonekaasupäästöjä ei rajoiteta yhtä paljon kuin EU:n alueella.
Ti 02.04.2013 @ 14:25Jussi Nykänen, Toimitusjohtaja, GreenStream Network

Kiina on harppomassa ohi - myös ympäristö- ja ilmastopolitiikassa

Kiinan tavoite siirtyä teknologiajohtajaksi on ollut kaikkien tiedossa jo vuosia mutta uudempi asia on, että maa haluaa tehdä saman loikan myös ympäristöpolitiikan puolella. EU joutuu tosissaan taistelemaan esimerkiksi ilmastopolitiikan johtopaikasta, mikä saanee joskus vuoden 2015 jälkeen aikaan suuren muutoksen: Ilmastopolitiikasta voi tulla taas mielenkiintoista. Tätä odotellessa ympäristösektorin toimijat keskittävät huomionsa Kiinaan.
Pe 15.03.2013 @ 08:53Niklas Kaskeala, Kehityspoliittinen asiantuntija, Kepa

Päästöhuutokaupasta varoja kehitysmaiden ilmastotoimiin – ei niin yksinkertaista

Vuodenvaihteessa alkanut EU:n päästöoikeuksien huutokauppa on saanut kiitettävästi huomiota Suomessa. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt se, mihin Suomi aikoo käyttää huutokaupasta saatavia tuloja.
Subscribe to RSS - päästökauppa