teknologia

Ti 11.12.2012 @ 09:50Pasi Ekman

Mitä yhteistä on penisilliinillä ja sähköisen median maailmalla?

Suurimman mullistuksen sähköisen median jakelussa ja kulutuksessa ovat tuoneet internet sekä mobiililaitteet ja -verkot. Parikymmentä vuotta sitten ei videokuvaa voinut katsella verkosta, valokuvatkin latautuivat todella hitaasti eikä kukaan edes yrittänyt käyttää internetiä saati katsella videoita mobiililaitteilla.

Tieteen verkkovinkit - 15 eri teknologiaa, joita nyt syntyvät eivät käytä aikuisena

Elokuvateatteri, 3D-lasit, langaton verkko, puhelinnumerot... tässä muutama nykypäivän teknologia, joita nyt syntyvät lapset eivät tutkijoiden mukaan käytä, kun he ovat aikuisia. Osan nykyteknologiasta korvaa tulevaisuuden teknologia, osa taas väistyy markkinatilanteen muutosten takia.
Ti 07.09.2010 @ 00:16Tuija Aalto

Kehitys kehittyy - mutta mihin asti kymmenessä vuodessa?

Yle.fi tekee tulevaisuustyön kartoittaakseen, millaisia muutoksia toimintaympäristössä on näköpiirissä tulevina vuosina. Tässä blogikirjoituksessa on koottu eräitä merkittäviä muutostrendejä - ehdota lisäyksiä listalle. Aikaleima-blogissa on jo aloitettu keskustelu alla lainattujen ja muiden voimin.

Kännykkä saa kirjan puhumaan

Siitä vaan kamerakännykällä napsautat kuvan kirjasta ja kohta se alkaa puhua. Sellainen on hybridikirja, joka on kehitetty metsäteollisuuden omistamassa Keskuslaboratoriossa (KCL) Espoossa. Ei kirja ole kuollut vaan kehittyy. Onhan se sähköinen kirja jo olemassa, mutta perinteisen kirjan ominaisuuksia voidaan muutenkin kehittää. Vaikkapa oppikirjana nykyteknologiaa käyttäen.
Subscribe to RSS - teknologia